Apple iPhone X ve OnePlus 5T performans testinde karşı karşıya geldi

iPhone X ve OnePlus 5T performans testinde karşı karşıya geldi

22.11.2017 - 14:52 | Son Güncellenme:

OnePlus'ın yeni amiral gemisi OnePlus 5T ile yılın en çok konuşulan akıllı telefonu iPhone X, hız testine karşı karşıya geldi. Videoda OnePlus 5T ve iPhone X, uygulamaların başlatma hızı gibi geleneksel teste tabi tuttuluyor. Peki iPhone X mi yoksa OnePlus 5T mi daha hızlı?

iPhone X ve OnePlus 5T performans testinde karşı karşıya geldi

Onur Binay/milliyet.com.tr

Haberin Devamı

Apple, tasarıma maksimum performansı nasıl sıkıştırabileceği konusunda daima övgü almıştır. Ve bu kendi A işlemcilerini üretmeye başladığında daha da belirginleşti. Nitekim, son ölçütler Apple A11 işlemciyi Qualcomm Snapdragon 835 çevresinde gezdirdiğini gösterdi. Son zamanlarda çıkan benchmark testlerinde Apple A11 işlemcilerin Qualcomm Snapdragon 835’ten daha iyi performans gösterdiği dikkat çekiyordu.

Bununla birlikte bazı kişiler Apple’ın farklı donanım ve işletim sistemi kullandığını, bu nedenle Android cihazlarla iPhone modellerini kıyaslamanın elma ile armutu kıyaslamaktan ibaret olduğunu savunuyor. Yine de, insanlar Android telefonlarla iPhone’ları karşılaştırmaya devam ediyor.

OnePlus’ın yeni amiral gemisi OnePlus 5T, Apple’ın en güçlü telefonu ile iPhone X ile performans testinde karşı karşıya geldi. SuperSAF TV, hazırladığı OnePlus 5T ve iPhone X karşılaştırma videosunda, uygulamaların başlatma hızı gibi geleneksel bir testi uyguluyor, uygulamaların hangi cihazda daha önce açıldığını ölçüyor. Normal mobil uygulamalarda her iki cihaz başa baş gibi görünüyor. Ne var ki, oyunlar söz konusu olduğunda bunlar iPhone X’da daha hızlı yükleniyor. Bunun bir sebebi, Apple’ın oyunlarda OpenGL standardı yerine kendi grafik kütüphanesini kullanması olabilir.

Haberin Devamı

Everything Apple Pro adlı YouTube kanalı da benzer bir karşılaştırma testi yaptı. İlk testte uygulamalar her iki telefonda da hızlı şekilde açılıyor, arada büyük bir fark yok. 4K video işleme söz konusu olduğunda OnePlus 5T pek başarılı görünmüyor. Snapdragon 835'in bu tip işler için iyi şekilde tasarlanmadığı görünüyor.

Testlerin sonucunda OnePlus 5T’nin iPhone X’a karşı uygulamaları başlatma ve çalıştırma konusunda küçük bir avantajı olabilir. Söz konusu uygulamaları yeniden başlatmak olduğunda ise OnePlus’ın yeni telefonu biraz daha avantajlı görünüyor. Bellek yönetimi, iPhone X için sadece 3 GB RAM'e sahip olduğu için şaşırtıcı olmayan bir darboğaz halini alıyor. Bununla birlikte, her bir işletim sisteminin uygulamalarını ve belleği nasıl yönettiğine de önemli. iOS'un bu konuda sıkı olduğu biliniyor.