Dünya Irak ordusu Musul’da Dicle’nin doğusunu aldı

Irak ordusu Musul’da Dicle’nin doğusunu aldı

15.01.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Irak’ın ikinci büyük kenti Musul’u DAEŞ’in elinden almak için Ekim ayında harekât başlatan Irak ordusu dün bölgede önemli kazanımlar elde etti.

Irak ordusu Musul’da Dicle’nin doğusunu aldı

Irak Terörle Mücadele Servisi Komutanı Abdülvahab al-Saadi, Dicle nehrinin doğusunun tamamen ele geçirilmek üzere olduğunu söyledi.
‘Kentin yarısı’
Bölgenin ele geçirilmesi durumunda, bu Musul’un yarısının Irak Ordusu’nun kontolü altına alındığı anlamına gelecek. Terörle mücadele güçlerinde görevli Tuğamiral Gazi el-Akidi, ordunun Dicle Nehri üzerindeki Hürriyet ve El-Atik köprülerinin yakınında DEAŞ militanları ile gece şiddetli çatışmalara girdiğini ve sabaha karşı istihbarat müdürlüğü karargâhı ile El-Futuvva okulunu ele geçirmeyi başardığını aktardı. Irak Ordusu’nun stratejik öneme sahip Musul Üniversitesi’nin kampüsündeki DAEŞ militanlarını geri püskürtmeyi başardığı aktarıldı. Irak güvenlik güçleri, kentin batısında ise DAEŞ’e karşı henüz bir operasyon başlatmadı. Irak’ın Dicle’nin doğusundaki kontrolü tamamen sağlaması durumunda, nehrin batısını tamamen elinde bulunduran DAEŞ’e karşı kapsamlı bir operasyon düzenlemesi bekleniyor.

Yazarlar