Ankara İran Alborz Heyetinden Atso'ya Ziyaret

İran Alborz Heyetinden Atso'ya Ziyaret

18.01.2018 - 14:11 | Son Güncellenme:

ATSO Başkanı Çetin: "Bugün İran ile Antalya arasında 105 milyon dolar düzeyinde bir ticaret hacmi var. Odamıza kayıtlı 3 bin 156 yabancı sermayeli üyemiz arasında 167 İran ortaklı firma bulunuyor. Bu rakamları daha yukarılara hep birlikte taşıyabiliriz"

İran Alborz Heyetinden Atsoya Ziyaret

ANTALYA (AA) - İran Alborz Ticaret, Sanayi, Madenler ve Ziraat Odası Yönetim Kurulu Başkanı Rahim Bana Molaei başkanlığındaki heyet, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Davut Çetin'i ziyaret etti.

Haberin Devamı

ATSO'dan yapılan açıklamaya göre, ATSO'nun davetlisi olarak Antalya Expo Center'de düzenlenen Uluslararası Konaklama ve Ağırlama Ekipmanları ile Uluslararası Gıda ve İçecek İhtisas Fuarı dolayısıyla kentte bulunan heyet, ATSO Başkanı Çetin'i ziyaret ederek, iki ülke arasındaki ticaretin geliştirilmesi ve ekonomik konularla ilgili görüş alışverişinde bulundu.

İranlı iş adamlarına ATSO ve kent ekonomisiyle ilgili bilgi veren Çetin, Antalya'nın Türkiye'nin en çok yabancı yatırımcıya sahip olan ikinci kenti olduğunu belirtti.

Antalya ekonomisinin en önemli ayaklarının turizm ve tarım sektörleri olduğunu ifade eden Çetin, yabancı yatırımcıların da kente olan yoğun ilgisinin bu iki sektörün lokomotifliğinde ilerlediğini kaydetti.

Haberin Devamı

Çetin, Antalya'nın turizm ve tarım sektörlerinde Türkiye'nin en önemli merkezlerinden biri olduğuna da işaret ederek, "Bu iki sektörün yanında organize sanayi bölgemiz ve yat üretiminde bir dünya markası haline gelen serbest bölgemiz bulunuyor. Antalya tarım ve turizmin yanında birçok sektörde de potansiyeli olan bir kent." dedi.

ATSO ile Alborz Ticaret, Sanayi, Madenler ve Ziraat Odası arasında 2016 yılında "kardeş oda" protokolü imzalandığını anımsatan Çetin, şunları kaydetti:

"Odanıza 2016 yılında yapmış olduğumuz ziyaret, bugünkü dostluğun doğmasına vesile olmuştur. O ziyarette turizmden tarıma birçok alanda işbirliği fırsatı olduğunu görmüştük. Bugün İran ile Antalya arasında 105 milyon dolar düzeyinde bir ticaret hacmi var. Odamıza kayıtlı 3 bin 156 yabancı sermayeli üyemiz arasında 167 İran ortaklı firma bulunuyor. Bu rakamları daha yukarılara hep birlikte taşıyabiliriz."

Konuk Oda Başkanı Molaei ise özellikle tarım ve turizm sektöründe Antalyalı yatırımcıların tecrübelerinden faydalanmak istediklerini belirtti.

ATSO'nun bu konuda kendilerine önemli bir yol gösterici olduğunu dile getiren Molaei, "Burada Antalyalı yatırımcılar ile ikili görüşmeler yapıyoruz. Birçok sektörde ortaklaşa adımlar atarak iki ülke arasındaki ticareti arttırabiliriz. Bu çalışmalar ekonomilerimizi de ileriye taşıyacaktır. Kuzey Afrika, Orta Asya, Ortadoğu gibi pazarlarda ortak çalışmalarımızla önemli ticaret adımları atabiliriz." ifadelerini kullandı.

Yazarlar