Ege İranlılar rotayı İzmir’e çevirdi

İranlılar rotayı İzmir’e çevirdi

16.08.2018 - 00:44 | Son Güncellenme:

İİGD Başkanı Hossein Arian, İzmir Emlak Fuarı’na İran’dan çok sayıda yatırımcının ve bürokratın geleceğini ifade etti.

İranlılar rotayı İzmir’e çevirdi

27-30 Eylül günleri arasında Fuarizmir’de kapılarını açacak olan, Ege’nin en prestijli uluslararası emlak fuarı, İzmir Property Expo/İzmir Emlak, Gayrimenkul ve Yatırım Fuarı’na İran’dan çok sayıda ziyaretçi ve yatırımcının yanı sıra birçok üst düzey bürokrat da katılacak.

Haberin Devamı

Güvenli alışveriş

Fuar sayesinde iki ülke arasındaki dostluk, kardeşlik ve ticaretin gelişeceğini kaydeden İran İşbirliği Geliştirme Derneği (İİGD) Yönetim Kurulu Başkanı Hossein Arian, “İranlılar Türkiye’de bir süredir yatırım yapıyor, fabrikalar açıyor ve iş yerleri kuruyor. Daha önceleri Antalya civarında yoğun bir İran nüfusu gözlenirken şimdi ise bu yöneliş İzmir’e kayıyor. Bugün birçok İranlı İzmir’de ikamet edebileceği, yatırım yapacağı, belki de alıp-satacağı bir mülk arayışında” dedi.
Arian ayrıca Türkiye’de mülk satın almak ya da yatırım yapmak isteyen İranlı vatandaşların bu fuar sayesinde güvenli bir alışveriş de yapacaklarını ifade etti.

‘Fuarla anılacak’

Hazırlıkların neredeyse tamamlandığını da belirten Elit Fuarcılık Yönetim Kurulu Başkanı Kudret Çiçekçi de, “İzmir önümüzdeki yıllarda bu fuarla da anılacak” diye konuştu.