Gündem İrfan Hoca’nın ezgileri çocuklara kitap oluyor

İrfan Hoca’nın ezgileri çocuklara kitap oluyor

06.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

Ulusal ve uluslararası 123 bilimsel çalışmaya imza atan, Acıbadem Üniversitesi’nde Rektör Yardımcısı Prof.Dr. İrfan Güney (61) müzikal çalışmalarını sosyal sorumluluk projesine dönüştürma çabasında. Gençlik yıllarında birçok müzik grubunda gitar ve klavyeli çalgılar çalan ve “Senin İçin” adlı albümüyle müzik dünyasına adım atan Prof.Dr. konserler vererek Anadolu’daki birçok okulun gereksiniminin karşılanmasına öncülük etti.

İrfan Hoca’nın ezgileri çocuklara kitap oluyor

“Kitaplar Müziğe, Müzik Geleceğe Dönüşüyor” projesini ilk kez 2013 yılında hayata geçiren Prof.Dr. Güney, önümüzdeki günlerde bu projeyi ülke geneline yaymak için çalışmalar yürütüyor. Söz ve müziği kendisine ait olan 130’a yakın şarkıya imza atan Güney, müzik serüvenini şöyle anlattı:

Haberin Devamı

“İlk olarak Pendik Halkevi bünyesindeki grubumuzla Avrupa turnesine katıldık ve Hollanda’da çeşitli konserler verdik. TRT televizyon ve radyolarında program konuğu oldum. Söz ve müziği bana ait olan bestelerimi seslendirdim. Senin İçin isimli ilk albümüme ismini veren Senin İçin isimli şarkım Fatih Erkoç tarafından da seslendirildi. Müzik hayatımın vazgeçilmez bir parçasını ifade ediyor. Duyguları ifade etmenin en iyi yolunun müzik olduğunu düşünüyorum.”

Bilet: kitap, defter

Sahne tekliflerini geri çevirdiğini dile getiren Prof.Dr.Güney şöyle devam etti:

“Söz yazarı ve besteci olarak müzik hayatıma devam etmeyi düşünüyorum. Müziği sosyal sorumluluk projesine dönüştürerek Anadolu’daki birçok okulun gereksiniminin karşılanmasına katkı sağlayabilmek hayatımın en büyük kazanımlarından oldu. Acıbadem Üniversitesinde yürüttüğümüz Kitaplar Müziğe Müzik Geleceğe Dönüşüyor Konserlerinin ilki 2013 senesinde Caddebostan Kültür Merkezinde (CKM) gerçekleştirdik ve daha sonra devam etti. Konserlere gelen izleyiciler konser ücreti yerine kitap, kırtasiye malzemeleri, okulların ihtiyacı olan eğitim malzemeleri, gitar, flüt, mandolin gibi enstrümanlar, çocuklar için oyuncaklar getirdi. Toplanan bu malzemeleri okullara gönderdik. Bu konserleri sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimler ve il milli eğitim müdürlüklerinin desteğiyle daha organize bir şekilde yapmak en büyük arzum.”

Haberin Devamı

İrfan Hoca’nın ezgileri çocuklara kitap oluyor

Arizona State ve Glasgow Üniversitesi’nde misafir öğretim üyeliği yapan Prof. Dr. İrfan Güney, 1994 yılında Marmara Üniversitesi Rektörlüğü üstün başarı ödülünü aldı.