Gündem İş adamı olarak gitti mülteci gibi döndü

İş adamı olarak gitti mülteci gibi döndü

05.12.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İzmir’de tasarlayıp ürettiği hayvan yemi hazırlama makinelerini Rusya’da satmak için fuara katılan işadamı Barış Alkan (41), uçak krizinden sonra Türkiye’ye mülteci gibi gönderildi.

İş adamı olarak gitti mülteci gibi döndü

Alkan, Arabistan, Cezayir, Özbekistan ve İran’ın yanı sıra Rusya’ya da ihracat yapmak için üretim müdürü Oktay Gökçen (48) ile 24-27 Kasım’da Rusya’da düzenlenen tarım fuarına katıldı. Stant açıp makinelerin tanıtımını yapan Alkan ve Gökçen turistik vizeyle gittikleri ülkede ticaret yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı ve saatlerce sorgulandılar. Soçi Kampı’nda üç gün kaldıktan sonra İzmir’e dönen Alkan yaşadıklarını şöyle anlattı: “Sorgumuz sabah 04.00’e kadar sürdü. ‘Neden geldiniz’, ‘Hangi partiye oy veriyorsunuz’ diye sordular. Soyadı ‘Erdoğan’ olan bir iş adamının sorgusu daha uzun sürdü. 4 bin ruble para cezası ile sınır dışı edilmemiz kararlaştırıldı. Ticari umutlarla gittiğimiz Rusya’da kodeslere girdik. Üç günde ömrümden üç yıl gitti.”

Haberin Devamı

Kapalı yerde kalma korkusu olan ve ilaç kullanan Oktay Gökçen ise, “İlaç isteyince dalga geçtiler. Hem sağlığımı hem paramı kaybettim” dedi.