Ege ‘İş dünyası, kadınlarla daha da güçlenecek’

‘İş dünyası, kadınlarla daha da güçlenecek’

21.04.2018 - 00:37 | Son Güncellenme:

EGİAD, Small Grant Programı’ndan hibe kazandı. Başkan Aydın Buğra İlter, “Kadınların ekonomik yaşamdaki rolü artmalı” dedi

‘İş dünyası, kadınlarla daha da güçlenecek’

Ege Genç İşadamları Derneği (EGİAD) kadın işgücünün artırılması amacıyla hazırladığı Kadın Girişimci Yetiştirme projesiyle ABD Büyükelçiliği’nin açtığı Small Grant Programı’ndan hibe kazandı. Her hafta bir eğitim ve etkinlik programı düzenleyerek kadın girişimci adaylarına desteğini sürdüren EGİAD bugüne kadar 32 saatlik KOSGEB Temel Girişimcilik eğitimleri verdi.

Haberin Devamı

Önemli buluşma

Ege İşkadınları Derneği (EGİKAD), İzmir İş Kadınları Derneği (İZİKAD) ile işbirliği içinde hareket eden EGİAD; kadın girişimci adaylarını, ABD Büyükelçiliği Ticaret Ataşesi, Ekonomi ve Tarım Müsteşarı başta olmak üzere birçok uzman ve İzmir’in başarılı işkadınlarıyla buluşturdu.

Yüzde 15’i kadın

EGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Buğra İlter, uluslararası platformlarda, erkeklerle kadınların işgücüne katılımları arasındaki açığın, 2025 yılına kadar yüzde 25 oranında daraltılma kararı alındığını belirtti, “Önümüzdeki yıllarda tüm dünyada 100 milyon kadının işgücüne katılması planlanıyor. Türkiye’de kadın girişimcilerin oranı yüzde 15 civarında. 2017 yılında Türkiye’de yatırım alan 71 girişimin ancak 15’inde kadın girişimci bulunuyordu. Bu durumda önümüzde uzun soluklu ve zorlu bir süreç var” dedi.

Haberin Devamı

Başkan İlter, kadınların ekonomik yaşam içinde daha etkin ve etkili rol almasına dikkat çekti. l DHA