Gündem İş güvenliği uzmanlığı sınav başvurusunda son 2 gün!

İş güvenliği uzmanlığı sınav başvurusunda son 2 gün!

03.11.2015 - 23:13 | Son Güncellenme:

27 Ekim’ de başlayan iş güvenliği uzmanlığı sınav başvuruları 5 Kasım’ a kadar sürecek! Peki ya iş güvenliği uzmanlığı sınavı ne zaman yapılacak? Sınava başvuru ve sınav hakkında detaylı bilgiler haberimizde!

İş güvenliği uzmanlığı sınav başvurusunda son 2 gün

Avrupa Birliği uyum sürecine girdikten sonra artık bir çok standartları yerine getirmemiz gerekmektedir. bu standartlardan birisi de güvenliği uzmanlığı şartıdır. Bu doğrultuda bir Avrupa Birliği uyum süreci için bir çok çalışma yapılmış ve iş güvenliği uzmanlığı kursları hizmete açılmıştır. Sizde büyük bir işletme çalıştırıyor ve bu işletme tehlikeli iş arz ediyorsa iş sağlığı ve güvenliği standartlarına uymanız gerekmektedir. eğer bu standartlara uymaz iseniz bir yaptırım ile karşı karşıya kalırsınız.

Haberin Devamı

İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLIĞI SINAV BAŞVURUSU HAKKINDA DETAYLAR!

Lütfen yönlendirildiğiniz sitede kimlik bilgilerinizi paylaşmayınız.

Yukarıda verilen link bilgilendirme amaçlıdır.

Avrupa Birliği standartlarına uymak için birçok işletme artık iş güvenliği uzmanlarını işletmesinden çalıştırmak zorunda kalmıştır. İş güvenliği uzmanlığı ise işin tehlike cinsine göre sınıflara ayrılmıştır. Biz sizlere şimdi bu sınflandırma hakkında bilgi vereceğiz. iş güvenliği uzmanı sınıfları şu şekildedir ;

A Grubu iş güvenliği uzmanı belgesini iş sağlığı ve güvenliği konusunda en az 3 yıl çalımış olan iş müfettişleri istedikleri halde, genel müdürlük ve bağlı birimlerde en az 8 yıl çalışmış müfettişler istedikleri halde ve B sınıfı belge ile en az 5 yıl çalıştıktan sonra genel müdürlüklere bağlı kurumlarda eğitim alan kişiler belgenin sahibi olabilirler.

Haberin Devamı

B grubu iş güvenliği uzman belgesini genel müdürlük ve buna bağlı birimlerde en az 3 yıl çalışmış olanlar, B sınıfı eğitim veren kurslara gidip başarılı olanlar ve iş güvenliği alanında genel müdürlük ve diğer birimlerde en az 5 yıl çalışıp B grubu belge veren kurslarda başarılı olanlar belgenin sahibi olabilirler.

C grubu iş güvenliği uzmanı belgesi C grubu eğitim veren kurslarda başarılı olduklarını kanıtlayan ve yapılacak olan sınavda başarılı olan mühendis ve teknik elemanlar ile iş sağlığı ve güvenliği kapsamında yüksek lisans yapan ve tamamlayan kişiler istedikleri halde belgenin sahibi olabilirler.

Sizde yukarıda yer alan iş sağlığı ve güvenliği belgelerinden birine sahip olmak istiyorsanız ilk olarak sınava girmeniz gerekmektedir. sınav başvurusunu ise teknolojinin gelişmesine bağlı olarak online bir şekilde yerine getirebilirsiniz. Biz şimdi sizlere online olarak iş sağlığ ve güvenliği sınavında nasıl başvuracağınızı anlatacağız. Sizde iş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı sınavına başvuru hakkında bilgi sahibi olmak istiyorsanız haberimizi okuayabilirsiniz. İş sağlığı ve güvenliği uzmanlığı için yapmanız gereken işlemler aşağıda maddelere halinde yer almaktadır.

Haberin Devamı

İlk olarak yapmanız gereken http://www.osym.gov.tr/belge/1-11236/11236_inceleme.html adresine tıklamak olacaktır.

Daha sonra ise açılacak olan sayfada “ başvuru yapmak için tıklayınız “ butonuna basınız.

Bu işlemi de yerine getirdikten sonra açılacak olan sayfada ilgili sınavın üstüne tıklayınız. En yakın sınav 5 Aralık günü yapılacak olan sınavdır. Bu sınavın başvuruları devam etmektedir.

Bu alana tıkladıktan sonra eğer ÖSYM’ nin size verdiği şifreyi hatırlıyorsanı kendiniz başvuruda bulunabilirsiniz. Ancak hatırlamıyorsanız ya da şifreniz yoksa size en yakon ÖSYM bürosuna başvuruda bulunarak sizde sınav başvurunuzu yerine getirebilirsiniz.

Yazarlar