İstanbul İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisinin Mayıs ayındaki konuğu Elfida Su Turan olacak

İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisinin Mayıs ayındaki konuğu Elfida Su Turan olacak

05.05.2015 - 12:15 | Son Güncellenme:

İş Sanat’ın Millî Reasürans’ta düzenlediği Parlayan Yıldızlar serisinin son konuğu genç keman sanatçısı Elfida Su Turan oluyor. Turan, 8 Mayıs Cuma akşamı saat 20.00’da Milli Reasürans’ta konser verecek.

İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisinin Mayıs ayındaki konuğu Elfida Su Turan olacak

İş Sanat’ın Millî Reasürans’ta düzenlediği Parlayan Yıldızlar serisinin son konuğu genç keman sanatçısı Elfida Su Turan oluyor. Keman eğitimine 2009 yılında İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’ndaVeniaminWarsawsky ile başlayan Turan, başarılı performanslarıyla kısa sürede dikkat çekti. 2013 yılında İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası eşliğinde Belçikalı besteci Charles Beriot’nun 9. Konçertosu’nu seslendiren genç sanatçı, 2014 yılında ise Bakırköy Belediye Orkestrası, Aşkın Ensemble ve Orkestra Akademik Başkent ile Bach’ın La Minör Keman Konçertosu’nu yorumladı.

Haberin Devamı

2009 yılından bu yana Cihat Aşkın ve Küçük Arkadaşları (CAKA)  projesinde yer alan Elfida Su Turan,  bugüne kadar Saraybosna Müzik Akademisi ve Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası Konser Salonu’nda konserler verdi. Mart 2013’te Sırbistan Müzik Pedagogları tarafından düzenlenen Uluslararası İnternet Müzik Yarışması’nda 8-11 yaş kategorisinde birinci olan başarılı müzisyen, aynı yılın nisan ayında da Mersin Üniversitesi tarafından düzenlenen Ulusal Gülden Turalı Keman Yarışması’nda 8-11 yaş kategorisinde ikinciliğe ve “En İyi Türk Eseri Yorumcusu” ödülüne layık görüldü.

8 Mayıs 2015 Cuma akşamı Millî Reasürans konser salonunda gerçekleşecek konserde piyanist Müge Hendekli’nin eşlik edeceği Elfida Su Turan, Vivaldi, Mozart, Bartok, Brahms, Paganini, Bach, Saygun, Williams ve Novacek bestelerinden oluşan geniş bir repertuvarla izleyici karşısına çıkacak.

Haberin Devamı

MİLLÎ REASÜRANS’TA PARLAYAN YILDIZLAR ELFİDA SU TURAN RÖPORTAJI

Eğitiminize İstanbul Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda başlamışsınız. Yanı sıra birçok önemli ismin ustalık sınıflarına katılmışsınız. Çalışmalarınızdan ve bu eğitimlerin size kazandırdıklarından bahseder misiniz?

Yurtiçi ve yurtdışında birçok masterclasslara davet edildim. Cihat Aşkın, RodneyFriend, HagaiShaham, Dora Schwarzberg, David'e Alogna, Ani Schnarch, Ellen Jewett, Tuncay Yılmaz, Hakan Şensoy gibi sanatçılarla  çalışma imkânı buldum. Farklı isimlerle çalışmak benim eserlere ve bestelere olan bakışımı ve ufkumu genişletiyor. Kimi tekniği, kimi müzikaliteyi ve kimi de sahne duruşunu bana öğretti. Her birine teşekkürlerimi sunuyorum.

İş Sanat’ın Parlayan Yıldızlar serisinde yer almak size neler hissettiriyor? Dinleyicilerin karşısına nasıl bir repertuvar ile çıkacaksınız?

Özellikle Sayın Meriç Soylu’nun başlatmış olduğu genç yetenekler için harika bir fırsat olan bu organizasyonda yer alabilmek benim için büyük bir onur. Bu konserim Barok dönemdeki Vivaldi den çağdaş dönemdeki Bartok ve Türk Beşlilerinden Saygun’a kadar uzanan geniş bir repertuvar içeriyor.

Haberin Devamı

İstanbul Devlet Senfoni Orkestrası, Aşkın Ensemble, Başkent Üniversitesi Orkestra Akademik gibi saygın topluluklarla çaldınız. Gelecekte mutlaka aynı sahneyi paylaşmak isterim dediğiniz orkestralar ya da solistler var mı?

Öncelikle ülkemdeki bu orkestralarla çalabildiğim için kendimi çok şanslı görüyorum. Ülkemdeki tüm orkestralar ile solist olarak çalmak isterim.Gelecekte tabii ki Berlin Filarmoni,BBC Senfoni Orkestrası, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası,İngiltere Kraliyet orkestrası ile solist olarak çalmak çok isterim.

Stilini çok beğendiğiniz, kendinize örnek aldığınız sanatçılar var mı?

           HilaryHahn ve MaximVengerov’u örnek alıyorum.

Genç yaşınıza rağmen çok sayıda ödül aldınız. Mart 2013’te Sırbistan Müzik Pedagogları tarafından düzenlenen Uluslararası Internet Music Competition yarışmasında 8-11 yaş kategorisinde birinci seçildiniz. Başarınızı neye borçlusunuz? Nasıl bir çalışma rutininiz var?

Halen eğitimime devam ettiğim WeniaminVarsavsky hocam ve beni her zaman destekleyen, cesaretlendiren Cihat Aşkın, hocalarım ve ailemin desteği ile başarıya ulaşıyorum. Her gün rutin olarak sabah erken saatlerde çalışmamı aksatmam.

Haberin Devamı

Müzik dışında ilgi alanlarınız nelerdir?

Resim yapmaktan çok hoşlanıyorum,yedi yıl bale yaptım fakat keman çalışmalarım yoğunlaşınca bu yıl ayrılmak zorunda kaldım.Okumayı ve yazmayı çok severim.

İleriye yönelik hedefleriniz neler?

Yakın hedefim lise eğitimimi yurtdışında sürdürebilmek asıl hedefim Türkiye'de ve dünyada tanınmış ve saygın bir keman virtüözü olabilmek.