Ege İşadamı Şinasi Ertan’ı kaybettik

İşadamı Şinasi Ertan’ı kaybettik

08.07.2017 - 05:31 | Son Güncellenme:

.

İşadamı Şinasi Ertan’ı kaybettik

İZMİR’de uzun yıllar Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Yönetim Kurulu Başkanlığı ve Meclis Başkanlığı yapan, İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TÜSİAD gibi ekonomiye yön veren kurumlarda görev yapan duayen işadamı Şinasi Ertan, 91 yaşında yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Yolda can verdi

İzmirli işadamı Şinasi Ertan, Çeşme’deki evinde yaşadığı nefes darlığı şikâyeti nedeniyle Atakalp Hastanesi’ne götürülürken vefat etti. 9. Cumhurbaşkanı merhum Süleyman Demirel’in yakın arkadaşı olan ve 1977 yerel seçimlerinde Adalet Partisi’nden İhsan Alyanak’a karşı İzmir Belediye Başkanlığı için yarışan Ertan, yine İzmir ile özdeşleşen Türkiye’nin ilk AVM’lerinden KİPA’nın kuruluş sürecine önderlik etmişti. Ertan, bugün ikindide Çeşme Merkez Camii’nde kılınacak olan cenaze namazının ardından toprağa verilecek.

Milli sporcuydu

İzmir’de 1926’da doğan Şinasi Ertan Yüksek Ekonomi ve Ticaret Okulu, Bankacılık ve Muhasebe Bölümü’nden 1948 yılında mezun oldu. İş hayatına zeytinyağı imal eden aile şirketinde başladı. Çeşitli dallarda sporla meşgul oldu, atletizm ve basketbolda Milli Takım’a seçildi. Gülle atmada, Veteranlar 80 Yaş Üzeri Balkan Şampiyonluğu ve 2006 yılı Kapalı Spor Atletizm Yarışlarında Dünya üçüncülüğü unvanına sahiptir. 1963 yılından itibaren sırası ile İzmir Ticaret Odası, İzmir Ticaret Borsası, Ege Bölgesi Sanayi Odası, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, TÜSİAD, ESİAD ve T. Aile Sağlığı ve Planlaması Vakfında yöneticilik görevleri oldu. Özellikle, Ege Bölgesi Sanayi Odasında 8 yıl yönetim kurulu başkanlığı, 17 yıl Meclis Başkanlığı yaptı. Ertan, 3 çocuk babasıydı.