Gündem İşçilere bayram jesti

İşçilere bayram jesti

16.07.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

3. havalimanı çalışanlarıyla iftar yapan Erdoğan, “Yatırımın müteşebbislerine bu bayram çalışanları sevindirin dedim. Her kardeşmize 2 bin 500 lira bu bayram hediye verecekler” dedi

İşçilere bayram jesti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün İstanbul 3.Havalimanı şantiyesindeki iftar davetine katılarak işçilerle birlikte oruç açtı. Saat 19.15 sularında helikopterle iftar davetinin verildiği merkez şantiye sahasına gelen Erdoğan, burada bir süre yüklenici firmaların sahipleri ile özel görüşme gerçekleştirdi.

Haberin Devamı

Ezan okundunduktan sonra işçilerin masasına oturan Erdoğan, 3.Havalimanı çalışanları ile birlikte iftar yaptı. İftar davetinde Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, İstanbul Valisi Vasip Şahin başta olmak üzere eski Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanları Binali Yıldırım, Lütfü Elvan ile milletvekilleri ve çok sayıda işçi katıldı.

İftarın ardından kürsüye çıkan Erdoğan, konuşmasında şunları dile getirdi:

‘Cazibe merkezi olacak’

“Bugün buraya gelmeden önce Yavuz Selim Köprüsü’nün son halini göreyim istedim ve helikopterle dolaşıp incelemelerde bulunduk. Körfez Geçiş Köprüsü’nü de havadan inceldik. Şantiyelerin büyüklüğünü havadan izlemek insana başka bir gurur ve onur veriyor. 2018 yılının ilk çeyreğinde Türkiye’nin kazanacağı bu havalimanı iftihar vesilemiz olacak.

Haberin Devamı

Tıpkı Marmaray ve Avrasya tüneli gibi. Kanal İstanbul’u da ne yapıp edip gerçekleştirmemiz gerekiyor. Bunu projeyi de yaparsak İstanbul farklı bir cazibe merkezi haline gelecektir. İhaleyi kazanan firmalara neler demediler ki! Helikopterden bakınca aşağıda karınca gibi çalışmaları gördük. Bana verilen son bilgilere göre 5328 işçi ve 533 mühendisin görev yaptığı belirtildi. Buradan tüm milletime sesleniyorum; İşsizim diyen operatör, kamyon şöförlerine sesleniyorum.

Vietnamdan gelip şöförlük yapanlar var. Çalışacak şöför aranıyor. Maalesef yan gelip yatarak para kazanmak isteyenler var ama ben karşımda ter dökenleri görüyorum. Sendika var, sigorta var, ücretler iyi. Böyle bir yerde gel çalış kardeşim. Havalimanı işletmeye geçtiğinde 100 bin kişiye iş imkanı sağlanacak. Şu an Sabiha Gökçen günde 628 uçak iniş kalkışı var yetmiyor. Buradan şehir merkezine yarım saatte inilebilecek. Millet olarak hep gururlanacağız. Tüm bunlarla birlikte yeni projeler de hayata geçirilecek.”

2500 lira verilecek

“Ben bu dev yatırımın müteşebbislerine bir ricada bulundum. Bu bayram bu şantiyede çalışanları sevindirin dedim. Sağ olsunlar ne derseniz onu yapalım dediler. Hiçbir ayrım yapmaksızın her kardeşmize 2 bin 500 lira bu bayram hediye verecekler. Kendilerine teşekkür ediyorum. Bayramı bayram gibi kutlayanlardan olalım.”

Haberin Devamı

Dünyanın en büyüğü

Limak-Cengiz-Mapa-Kolin-Kalyon ortaklığı tarafından 22 milyar 152 milyon ihale bedeli ödenen 3. havalimanı projesi tamamlandığında yıllık 150 milyon yolcu kapasitesine ulaşacak. 4 etapta tamamlanacak proje ilk kazma vurulduktan 42 ay içinde tamamlanacak. Havalimanı 2018 sonunda faaliyete geçecek ve yıllık 150 milyon yolcu kapasitesiyle dünyanın en büyüğü olacak.
1. ve 2. Etap 90 milyon yolcu kapasitesi, 3. Etap 120 milyon yolcu kapasitesi, 4. Etap 150 milyon yolcu kapasitesine sahip olacak.
4 terminal binası, 165 yolcu köprüsü, 8 kontrol kulesi, 6 pist, 500 uçaklık aprondan oluşacak.