Gündem HGS Güncel Bakiye Öğrenme Geçiş İhlali Sorgulama İşlemlerinizi Kolayca Yapabilirsiniz!

HGS Güncel Bakiye Öğrenme Geçiş İhlali Sorgulama İşlemlerinizi Kolayca Yapabilirsiniz!

15.08.2015 - 21:11 | Son Güncellenme:

HGS bakiye ve geçiş ihlali sorgulamalarınızı online olarak kolayca yapabilirsiniz. HGS bakiye sorgulama işlemini yapabilmek ve HGS bakiye sorgulama işlemi hakkında önemli bilgileri alabilmek için haberimizi inceleyebilirsiniz.

HGS Güncel Bakiye Öğrenme Geçiş İhlali Sorgulama İşlemlerinizi Kolayca Yapabilirsiniz

Gelişen modern dünya altyapısı yeni nesil gereksinimler ortaya çıkartırken, aktif sistemlerin pek çok alanda yetersiz kalmasına yol açıyor. Türkiye’de trafiğin en önemli noktalarını oluşturan köprü ve otoyollar üzerindeki ücretli geçiş sistemlerinde kullanılmakta olan OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemleri de günümüz modern Türkiye’sinin trafikte ortaya çıkan ihtiyaçlarına yeterli düzeyde yanıt veremiyordu. Bu sebeple geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi hem trafikte önemli boyutta bir rahatlamaya hem de online HGS bakiye sorgulama gibi yenilikçi hizmetler ile bu ücretli geçiş sistemlerinde daha modern bir hizmetin vatandaşın sunulmasına imkan veriyor.

Haberin Devamı

HGS BAKİYE SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS GEÇİŞ İHLALİ SORGULAMAK İÇİN TIKLAYINIZ!

HGS BAKİYE YÜKLEMEK İÇİN TIKLAYINIZ!

Mobil teknolojinin hızlı gelişiminin sağladığı önemli avantajlardan yararlanarak Ulaştırma, Denizcilik, Haberleşme Bakanlığı, Karayolları Genel Müdürlüğü ve PTT Genel Müdürlüğü gibi önemli kurumların ortaklaşa yürüttüğü çalışma sonucunda geliştirilen Hızlı Geçiş Sistemi (HGS) pek çok yeniliği ile hem trafiği rahatlatıyor hem de vatandaşa önemli kolaylıklar getiriyor. Özellikle de HGS ile birlikte araç sürücüleri artık köprü ve otoyollar üzerindeki ücretli geçiş gişelerinde araçlarını durdurarak OGS ve KGS gibi ücretli geçiş sistemlerinde olduğu gibi kart okutma çilesi ile uğraşmıyor. Böylelikle hem vatandaşlar burada yaşadıkları sorunlardan kurtulabiliyor hem de trafikte ortaya çıkardığı yoğunluğun önüne geçilebiliyor. Araç sürücülerinin araçlarının ön camında bulunan HGS etiketi ile gişelerdeki cihazın etkileşime geçmesi, aracı durdurmadan ödemenin otomatik yapılması ile seri geçiş imkanı sağlıyor. HGS ile birlikte ücretli geçiş sistemlerinde sıklıkla karşılaşılan kart bakiyesi durumundaki eksik veya hatalı bilgilere de HGS bakiye sorgulama hizmeti ile son veriliyor.

Haberin Devamı

PTT HGS Müşteri Hizmetleri tarafından dijital platform üzerinde hizmete açılan online HGS bakiye sorgulama hizmeti ile birlikte araç sürücüleri artık internete bağlanabildiği her yerden HGS kartlarındaki güncel bakiye durumunu öğrenebiliyor. Mobil teknolojinin hızlı gelişimi ile yaşamın her alanında kendisine yer bulan akıllı cihazlar aracılığı ile araç sürücüleri PTT HGS Müşteri Hizmetleri’nin online HGS bakiye sorgulama servisine bulundukları her yerden kolayca erişim sağlayabiliyor. Ancak araç sürücülerinin bu hizmetten yararlanabilmeleri için öncelikle PTT HGS Müşteri Hizmetleri’nin online sistemine üye olmaları gerekiyor.

Dijital platformda hgsmusteri.ptt.gov.tr/ adresinden doğrudan erişim sağlanabilen PTT HGS Müşteri Hizmetleri üzerinde HGS bakiye sorgulama için üye olan vatandaşlar e-posta ve şifre ile sisteme giriş yaparak, güncel bakiye durumunu öğrenebiliyor. Ancak sistemi ilk defa kullanacak araç sürücülerinin öncelikle giriş penceresindeki ‘üye olun’ sayfasında ‘T.C. kimlik numarası/vergi kimlik numarası’, ‘e-posta’ bilgileri girişini ve bir şifre belirleme ile sisteme üye olmaları gerekiyor. Daha sonra online HGS bakiye sorgulama hizmetinden faydalanarak, internetin olduğu her yerde HGS kartındaki bakiye durumunu kontrol edebiliyor.

Haberin Devamı

PTT HGS Müşteri Hizmetleri web sayfasında araç sürücüleri üyelik şartı olmadan HGS geçiş ihlalisorgulama işlemlerini de yapabiliyor. Araç sürücülerinin pek çok farklı durumdan dolayı karşı karşıya kalabildikleri HGS gişelerindeki yasadışı geçişlerinden kaynaklı herhangi bir cezalarının olup olmadığını öğrenebilecekleri HGS geçiş ihlali sorgulamasını sadece araç plaka bilgisi girilerek gerçekleştirilebiliyor.