Ekonomi İşe gitmeden işi öğretecek proje

İşe gitmeden işi öğretecek proje

25.03.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Türkiye’ye özel olarak hazırlanıp, ücretsiz eğitim olanağı sağlayacak “Dijital Atölye” projesi, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu’nun katıldığı toplantı ile tanıtıldı.

İşe gitmeden işi öğretecek proje

Türkiye Google tarafından özel içerikle geliştirilen Dijital Atölye adı verilen eğitim programından yaratıcı fikrini işe dönüştürmek, dijital dünyada kariyerler ile KOBİ’ler ücretsiz olarak yararlanacak.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ile İŞKUR elbirliği ile hayata geçirilen proje ilk etapta Kayseri, Samsun, Antalya, Bursa, Gaziantep, Van, Kocaeli, İzmir ve İstanbul olmak üzere toplam 9 ilde uygulanacak. Sosyal sorumluluk projesi olarak tasarlanan Dijital Atölye portalı, eğitimler katılmak isteyen herkese açık olacak. Türkiye’nin her yerinden online olarak erişilecek eğitimleri tamamlayanlar ise Dijital Atölye yeterlilik sertifikası alacak.

Tamamen ücretsiz

Projeye Türkiye Google tarafından 10 milyon lira katkı sağlanacağı belirtilirken, tamamen ücretsiz olacak eğitimlerde katılımcıların dijital alandaki bilgi, beceri, yenetenek ve motivasyonlarını geliştirmeleri sağlanacak.

TOBB işbirliği ile düzenlenecek eğitimlerin, işletmelerin verimliliklerini artırıp rekabette öne çıkmalarını ve bölgesel kalkınmaya destek vereceğini dile getiren Google Türkiye Ülke Direktörü Bülent Hiçsönmez, “Google olarak Türkiye’deki herkesin teknolojiden faydalanıp, etkin şekilde kullanabilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu amaçla bugün Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği ve İŞKUR desteği ile başlattığımız ‘Dijital Atölye’ projemizi hayata geçiriyoruz. Türkiye’ye özel olarak tasarladığımız içerik ile ücretsiz bir dijital eğitim hareketi başlatarak; gençleri, üniversite öğrencilerini, girişimcileri, KOBİ’leri ve en önemlisi bugünün dijital dünyasında kariyer yapmak isteyenleri eğitimlerimize katılmaya davet ediyoruz” dedi.

Çok büyük bir potansiyel var

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Cumhuriyet tarihinin en büyük teşviklerinin verildiği bir dönemi gerçekleştirdiklerini söyledi. Müezzinoğlu, 14-25 yaş grubundaki yaklaşık 16 milyon eğitimli gençteki işsizlik oranının yüzde 24’lerde olmasının farklı farklı vizyonlar üretmelerini gerektirdiğini bildirdi.

Google’ın 10 milyon lira finansman desteği sağlayacağı projenin ülkedeki gençler ve istihdamdaki iletişim ağına farklı bir vizyon kazandıracağını ifade eden Müezzinoğlu, şunları kaydetti:

“Ülkemize ve ülke insanımıza ne kadar güçlü güvenilirse başarı o kadar hızlı gelir. Bu anlamda Türkiye’nin çok büyük bir potansiyeli var. En önemli potansiyelin her bir yaşta bir milyon 250 bin gencinin olmasıdır. 15 - 20 yaş grubuna baktığımızda 6.5 milyon gencimiz var. 15-24 yaş grubunda 13 milyonluk genç bir kitle karşımızda.”

Yazarlar