Gündem IŞİD gözle görülür mesafeye geldi!

IŞİD gözle görülür mesafeye geldi!

13.10.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Kobani’de IŞİD ile YPG arasındaki sokak savaşı birçok noktada devam ediyor. Kobani’ye sıfır noktasındaki köylerde etkinlik kuran IŞİD militanları sınırdan çıplak gözle görülebiliyor...

IŞİD gözle görülür mesafeye geldi

IŞİD, Kobani’yi ele geçirmek amacıyla 3 cepheden başlattığı saldırılarını dün de sürdürdü. Özellikle doğu ve güney cephesinden tank ve top desteğiyle kenar semtlere girmeye başaran IŞİD ile YPG arasındaki sokak savaşı birçok noktada devam ediyor. YPG’nin iç kesimlere girebilmek için IŞİD’in balyozlarla duvar delip geçiş noktası oluşturmaya çalıştığı bildirildi. YPG’nin ise IŞİD’in ağır silahlarını etkisizleştirmek için kendi üzerine çekmeyi amaçladığı ve dar bir alana çekip IŞİD gruplarını imha etmeye çalıştığı bildirildi.
Çatışmalar sürerken, sınırın Türkiye tarafında birçok noktada toplanan kalabalıklara güvenlik güçleri tarafından müdahale edildi. IŞİD’le savaşmak için Kobani’ye girmek isteyen gruplar sınırı zorlarken, önceki gün yaklaşık 250 YPG militanının Kobani’ye geçtiği çatışmalara katıldığı ileri sürüldü. Bu arada Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ve Kürt orijinli El Ekrad üyelerinin de Kobani’de YPG saflarında IŞİD’le çatışmalara katıldıkları ifade edildi. Kobani’nin batı tarafındaki Tilşehri tepesinde mevzilenen IŞİD’liler sınırın mayınlı bölgesinden Kobani’ye geçmek isteyenlere nokta atışı yapıyor. Bu atışlar Yumurtalık köyünden de rahatlıkla gözlenebiliyor.

Cenazeleri yakıyorlar iddiası
Milliyet, Tilşehri tepesindeki IŞİD hareketlenmesini görüntüledi. Bu arada mayınlı bölgede seyir halinde olan araç ve motosikletlere Türkiye’ye geçişini engellemek için Türk askeri tarafından uyarı ateşi açılıyor. Sınırın mayınlı bölgesinden geçen otomobil ve motosikletli araçlara tepede mevzilenen IŞİD grubu tarafından gün boyu saldırı düzenlendi. Bu arada sınır köylerinde yaşayanlar IŞİD’in sabah saatlerinde gömemediği ölülerini bir araya toplayıp yaktığını, bu işlemi çıplak gözle izlediklerini aktardı. Çatışmalar sürerken dün sabah saatlerinde IŞİD’in ele geçirdiği doğu bölgesindeki iki ayrı noktaya etkili hava saldırıları yapıldı. Sınırın sıfır noktasında IŞİD mevzilerini görüntülerken, Tilşehri tepesinde mevzilenen IŞİD grubu tarafından sınırın mayınlı bölgesinden geçen bir araca yoğun ateş açıldı. Bu sırada sınırın sıfır noktasında bulunan gazeteciler yoğun ateş altında kaldı. Gazeteciler kendilerini yere atarak mermilerden korundu.
Öte yandan Kobani’ye yönelik IŞİD ablukasını kırmak amacıyla koalisyon güçlerine bağlı uçaklar, son 3 günde kentin çevresindeki IŞİD tank ve top mevzilerinin büyük bölümünü tahrip etti. Etkili bombalama YPG güçlerine nefes aldırdı. Dün öğleden sonra savunma pozisyonundan saldırı pozisyonuna geçen YPG güçleri IŞİD’e yönelik saldırı başlattı. Dün ise sosyal medyada YPG’nin 30 IŞİD’liyi esir aldığına dair fotoğraflar yer aldı.

Haberin Devamı

ABD: İncirlik kullanılacak

ABD Savunma Bakanlığı yetkililerine göre, Türkiye, aralarında İncirlik’teki NATO Üssü’nün de bulunduğu bazı üslerin, Irak ve Şam İslam Devleti’ne (IŞİD) karşı oluşturulan ABD liderliğindeki koalisyonun kullanmasını kabul etti. AP’ye konuşan ve adları açıklanmayan ABD’li yetkililer, ‘İncirlik anlaşmanın parçasıydı’ derken, diğer üslerin hangileri olduğuna dair bilgi vermediler.

Yazarlar