Gündem IŞİD teröristleri tecavüz edip öldürdü

IŞİD teröristleri tecavüz edip öldürdü

25.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı adayı Prof. Dr. Ekmeleddin İhsanoğlu’nun IŞİD militanlarının tecavüzüne uğradığını dile getirdiği Iraklı Türkmen kızın Beşir köyünde yaşayan 15 yaşındaki Zehra olduğu öğrenildi.

IŞİD teröristleri tecavüz edip öldürdü


Köşk adayı İhsanoğlu, geçen günlerde İzmir’de, Iraklı Türkmen liderlerle bir görüşme yaptı. Görüşme sonra kendisine aktarılanları anlatan İhsanoğlu, “Bana feci hadiseler anlattılar. Irak’ta, 13-14 yaşındaki Türkmen kıza defalarca tecavüz ediliyor. Bunu filme çekiyorlar, sonra kızı direğe asıp öldürüyorlar” dedi. Bölgedeki Türkmenler İhsanoğlu’nun gündeme getirdiği o kızın 15 yaşındaki Zehra olduğunu söyledi. Kerkük’te Sağlık Bakanlığı’nda memur olarak çalışan Istebrek Tazalıoğlu, ülkede yaşanan korkunç dramı Milliyet’e anlattı.
İhsanoğlu’nun anlattığı vahşeti yaşayan kişinin Zehra olduğunu belirten Tazalıoğlu, olayın yaklaşık 3 hafta önce Türkmenlerin yaşadığı Beşir Köyü’nde meydana geldiğini kaydederek şunları söyledi; “IŞİD’in Beşir köyüne ilerlediği haberleri geldiğinde arabası olanlar hızla köyden uzaklaşmış. Geride yaşlılar ile kaçacak durumu olmayanlar kalmış. IŞİD köye girdiğinde geride kalan kim varsa hepsini öldürdü. O sırada Zehra tarlaya gitmiş. Zehra’yı tarlada tek başına gören IŞİD mensupları da komşu köye götürmüşler. Burada tecavüze uğramış. Ardından da öldürülmüş. Bu olaydan yaklaşık 2 hafta sonra da bu defa Beşir’i kurtarmak için Şiilerin dini önderlerinden biri ile civar köylerden Türkmen gençler birleşerek Beşir’e doğru ilerlemeye başladılar. Beşir girişinde IŞİD tarafından saldırıya uğrayan bu ekipte de 39 kişi öldürüldü.”
Irak Türkmenleri Kardeşlik ve Kültür Derneği Başkanı Nizam İzzettin, 50 derece sıcakta yemek bulmakta zorlanan göçmenlerden 20’ye yakın çocuğun sıcak nedeniyle öldüğünü belirtti. İzzettin, “Türkiye, Kürt yönetimi ile işbirliği yaparak bu insanlara sınırda yaşayabilecekleri kamplar oluşturulabilir” dedi.