Yozgat IŞIKLI BİRİM ÇEMBER İLE TRİGONOMETRİ DAHA ÇABUK ÖĞRENİLİYOR

IŞIKLI BİRİM ÇEMBER İLE TRİGONOMETRİ DAHA ÇABUK ÖĞRENİLİYOR

11.03.2014 - 17:07 | Son Güncellenme:

.

IŞIKLI BİRİM ÇEMBER İLE TRİGONOMETRİ DAHA ÇABUK ÖĞRENİLİYOR

Yozgat Endüstri Meslek Lisesi Elektrik-Elektronik teknolojisi alanı öğretmen ve öğrencileri geliştirdikleri sistemle Trigonometriyi daha çabuk öğreniyor.
Öğrencilerin en çok zorlandığı derslerin başında gelen matematik dersinin önemli bir konusun oluşturan trigonometri şimdi daha kolay öğreniliyor. Endüstri Meslek Lisesi Matematik Öğretmeni Ahmet Taşdemir, matematiğin en geniş konularından bir tanesinin trigonometri konusu olduğunu belirterek, “Öğrencilerimiz de bu konuyu öğrenmekte zorlanıyorlar. Biz öğrencilerimiz bu konuyu daha kolay kavraya bilmesi için bir sistem geliştirdik. Trigonometri konusunda bilim çemberimiz dört bölgeden oluşmaktadır. Biz bu birinci bölgeyi öğrenciye verdikten sonra diğer bölgelerin geniş açılarını trigonometrik değerlerini vermekte çok zorlanıyorduk. Bunun öğrencilere daha kolay anlatmanın yollarını aradık. Milli eğitim teknolojilerinin göndermiş olduğu materyali geliştirdik. Ortaya elektronik bölümüyle böyle bir materyal çıkarttık. Bu materyalle iki haftada yaptığımız bir işi bir derste öğrencilerin zihnine daha kalıcı bir şekilde vermeyi başardık. Bunun uygulamasını öğrencilerimizin üzerinde denedik. Daha önce yüzde 20 olan öğrenme potansiyeli, materyalimiz ile bir haftalık bir sürede yüzde 80 gibi bir başarı oranına çıkmıştı” dedi.
Birinci bölge haricindeki diğer bölgelerdeki açıların trigonometrik değerlerinin birinci bölgedeki açıların biliniyor olması ile ikinci, üçüncü ve dördüncü bölgedeki açılarında aslında simetrik kavramını bilme ile otomatikman çocuğun bilinirliğini doğurmuş olduğun ifade eden Taşdemir, “Yani çocuk birinci bölgedeki açı değerlerini biliyorsa ikinci, üçüncü ve diğer dördüncü bölgedeki açıların 270 açının tamamını Trigonometrik değerini otomatikman bilmiş oluyor. Önceden öğrenciye biz geometrik olarak biz bu işi vermeye çalışıyorduk. Birinci bölgeyi verdikten sonra ikinci bölgeye bir hafta uğraşıyorduk, üçüncü ve dördüncü bölgeye yine bir hafta uğraşıyorduk. Bugün bir ders içerisinde bunların tamamını materyal üzerinden halledebiliyoruz. Öğrencimize iki haftada verdiğimiz verimden daha kalıcı bir verim elde ediyoruz. Artık matematik kabus olmaktan çıkmıştır. Materyalimiz milli eğitimin gönderiyi teknoloji materyaline göre çok daha gelişmiştir. Materyalimizin ismi teknolojik bilim çemberdir. Bu birim çemberin bütün okullara bir şekilde yaygınlaştırılıp kullanılırsa diğer öğrencilerimiz de bu konuyu daha kolay anlamış olur” diye konuştu.