Ege İşitme cihazlarında yeni bir boyut

İşitme cihazlarında yeni bir boyut

30.03.2017 - 03:47 | Son Güncellenme:

Duymer İşitme Cihazları Genel Müdürü Figen Baz, normalde beş yıl ömrü olan cihazın, yeniden programlanmasının ardından toplam kullanım süresinin 25 yıla çıktığını belirtti.

İşitme cihazlarında yeni bir boyut

Türkiye genelinde 20 bayi ve 80 şube sayısına ulaşmayı başaran, İnterton İşitme Cihazlarının Türkiye’deki tek distribütörü olan Çiğli’deki Duymer İşitme Cihazları Merkezi, hedeflerini büyütmeye devam ediyor. Genel Müdür Figen Baz, “Merkezimiz Türkiye genelinde 150 satış noktası ile yıllık ortalama 40 bin hastanın işitme sorununu gidermekte” dedi, hedeflerini anlattı. Sadece merkez binasında 60 kişilik personelin çalıştığı büyük bir organizasyonu yöneten Figen Baz, “Duymer’i evimden, çalışanlarımı ise ailemden ayırmıyorum” diye konuştu. Baz, nano teknoloji ile üretilen İnterton cihazları ile kişilerdeki işitme kaybını sorun olmaktan çıkardıklarını ve bunun da kendilerine mutluluk yaşattığını söyledi.

Haberin Devamı

Sudan etkilenmiyor

İşitme cihazlarının ömrünün beş yılken, nano teknoloji sayesinde sürenin beş kat arttığını belirten Baz, “Bu cihazları kullanan kişilerde işitme kaybı zaman içinde değişse bile, cihaz dijital olduğu için işitme testinin sonucuna göre yeniden programlanabiliyor. Kişi bir kez aldığı cihazı, 25 yıl kullanabiliyor. Bu cihazlar, içindeki devre korumalarına kadar nano teknoloji ile yapıldığından sudan etkilenmiyor, oksitlenmiyor. Bu da cihazın ömrünü artırıyor. Dünyadaki teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Şu anda bayilerle birlikte satış noktalarımızın sayısı 100... Yıllık cihaz satışımız da 30 bin civarında.”

Oğullarıyla birlikte

İki oğlunun da bu organizasyonun içinde olduğunu belirten Figen Baz, “Büyük oğlum Sami, Halkla İlişkiler ve Reklam Tanıtım birimini yönetiyor. Küçük oğlum Salih ise, İzmir Ekonomi Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi, alanında iddalı bir hukukçu. Ekol Hastaneleri’nin ve Duymer İşitme Cihazları Merkezi’nin danışmanlığını yürütüyor” dedi.