Gündem İşkence yaptı serbest kaldı

İşkence yaptı serbest kaldı

05.12.2017 - 01:30 | Son Güncellenme:

Orduevi nizamiyesinde yavru kediye yaptığı işkence nedeniyle büyük tepki gören er, ‘mala zarar verme suçu’ndan mahkemeye çıkarıldı. Mahkemede ‘adli kontrol şartı’yla serbest bırakıldı!

İşkence yaptı serbest kaldı

Erzincan’da orduevi nizamiyesinde bir askerin yavru kediye yaptığı işkenceyle ilgili görüntüler, önceki gün sosyal medyada yayıldı. Görüntülerde bir askerin yakaladığı yavru kediyi yumruklaması, ardından çevredeki asker ve sivillerin gözü önünde kediyi yere fırlatıp tekmelemesi yer aldı. Olay sosyal medyada büyük tepki görürken, kediye işkence yapan askerin kimliğinin belirlenmesi için çağrıda bulunuldu. İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da bu çağrıya Twitter’dan karşılık vererek, olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatıldığını bildirdi.

Haberin Devamı

221 promil alkollü

Kediye işkence yapan kişinin Erzincan Muhabere Alayı’nda askerlik yapan muhabere er Taner H. olduğu belirlendi. Valilikten önceki gece yapılan açıklamada, Taner H.’nin inzibatlar tarafından gözaltına alındığı, terhisine 3 gün kaldığı ve hafta sonu izninden 221 promil alkollü döndüğü açıklandı. Taner H.’nin ‘uyuşturucu kullandığı’ için de adli makamlarda çok sayıda kaydının bulunduğu belirtildi. Taner H. dün sabah kanında uyuşturucu bulunup bulunmadığının tespiti için hastaneye gönderildi. Sonra adliyeye götürüldü.

Salıverildi!

Savcıya ifade veren Taner H. 4 aydan 3 yıla kadar hapis veya adli para cezası öngören ‘mala zarar verme’ suçundan ‘haklı bir nedeni olmaksızın sahipli hayvanı öldürdüğü ya da işe yaramayacak hale getirdiği’ gerekçesiyle sulh ceza hakimliğine sevk edildi. Hakimlikçe ifadesi alınan T.H. adli kontrol şartıyla salıverildi.

Haberin Devamı

Öte yandan Türk Silahlı Kuvvetleri’nden yapılan açıklamada Taner H.’ye disiplin cezası verildiği belirtildi.

İşkence yaptı serbest kaldı

‘O bir cani’

Ezgi Mola: “O cibilliyetsize asker diyemeyiz, o bir canidir. Kayıtsız kalarak olayı izleyenler, siz de en az o kedi kadar acı çekin! Hepimizi delirteceksiniz! Yeter ya!”

Nilüfer: “Artık toplum vicdani devreye girmeli. Çaresiz bir varlığa bunu yapan bize neler yapmaz? Devletimizden rica ediyorum. Artık bunun gibileri cezasız bırakmayın. Lütfen, yalvarıyorum.”

Burcu Güneş: “Şu anda izledim, bittim, öldüm. Vicdansızlar yatacak yeriniz yok! Yeter! Tüm yetkililere sesleniyorum! Acilen hayvanları koruma kanunu çıkarılsın!”

Berna Laçin: “Neden diğer erler o pisliği engellemiyor? Sessiz kalanlar da suçlu!”

Seda Bakan: “Olay korkunç. Akşam akşam asabım bozuldu. Böyle insan olmaz olsun. Dilerim kendisi de aynı şekilde
can verir.”

Ebru Destan: “Kediye iskence eden ruh hastasını seyredene kadar neden müdahale etmediniz? Orada olsaydım, ortalığı birbirine katardım, herkes adamı seyretmiş zavallı hayvancağızı tekmelerken. Aklımı kaçıracağım!”

Demet Akalın: “Yavru kediden ne istersin? Bir de sen evlenip, yuva kurup, baba mı olacaksın? Dünya nereye gidiyor, Allah sizi ıslah etsin. Kanım dondu.”

Haberin Devamı

Mine Tugay: “Bunun bir cezası olmalı!” GÖKHAN KAM