Trabzon İSKENDEROĞLU “ENGELLİLERE KARŞI VİCDANEN DE SORUMLU OLMALIYIZ”

İSKENDEROĞLU “ENGELLİLERE KARŞI VİCDANEN DE SORUMLU OLMALIYIZ”

31.03.2015 - 16:04 | Son Güncellenme:

.

İSKENDEROĞLU “ENGELLİLERE KARŞI VİCDANEN DE SORUMLU OLMALIYIZ”

Aday Adaylığı süreci sona yaklaşırken çalışmalarına aynı hızla devam eden AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Mesut İskenderoğlu, Altı Nokta Körler Derneği Trabzon Şubesi’ne ziyarette bulundu.
AK Parti Trabzon Milletvekili Aday Adayı Mesut İskenderoğlu, aday adaylığı sürecinin sona ermesine kısa bir süre kalmasına rağmen ziyaretlerini büyük bir özenle sürdürüyor. Trabzon’un her kesimine ulaşan ve onların tavsiyelerini dinleyip not alan İskenderoğlu’nun son durağı Altı Nokta Körler Derneği Trabzon Şubesi oldu.
Engelliler konusunda toplum olarak daha duyarlı olunması gerektiğinin altını çizen Mesut İskenderoğlu, “Ülkemizde %12 civarında olan toplam engelli sayısı , bizlerin bu konuda daha duyarlı olmamızı gerektiriyor. Engelli hakları Anayasamız ve uluslar arası sözleşmelerle her ne kadar koruma altına alınsa da kalplerde ve akıllarda yer etmesi ayrı bir konudur. Bizim yalnız mevzuat açısından engellileri koruyan değil aklen ve vicdanen bu sorumlulukta olmamız gerekmektedir” dedi.
Altı Nokta Körler Derneği Trabzon Şubesi’nin faaliyetleri hakkında da bilgi alan Mesut İskenderoğlu yapılan çalışmaların çok büyük kıymetinin olduğunu belirterek, “Altı Nokta Körler Derneği’nin görme engellilere , İŞ-KUR desteğiyle bilgisayar ve okuma kursları vermesi çok güzel bir uygulama. Kalp gözüyle gördüğüne inandığımız insanların kitap okumaları , bilgisayar kullanıp teknolojiden faydalanmaları onların dünyalarına ayrı bir renk katacağını düşünüyorum. Bu konuda çalışan, destek olan herkesten Allah razı olsun“ şeklinde konuştu.