Gündem Islanmak 15 dakika!

Islanmak 15 dakika!

10.08.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

AKOM’dan yapılan yazılı açıklamada, “Yağmur yüklü bulutlar yaklaşık 15 dakika şiddetli yağış bıraktıktan sonra dağılıyor” denildi

Islanmak 15 dakika

İstanbul’da dün sabah saatlerinde başlayan şiddetli yağış pek çok ilçede etkili oldu. Karadeniz bölgesinden giriş yapan şiddetli yağış, Beykoz, Üsküdar, Ümraniye gibi ilçelerde etkili oldu. Üsküdar’da rögarların tıkanması sonucu Hakimiyeti Milliye Caddesi’nde su taşkınları meydana geldi.
Yayalar ve sürücüler de yağış nedeniyle zor anlar yaşadı. İSKİ ekipleri tıkanan rögarların açılması için çaba sarf etti. Vidanjör ve araç gereçlerle tıkanan rögarlar açıldı. Avrupa Yakası’nda ise Sarıyer, Şişli ve Kağıthane’de kısa süreli yağışlar görüldü.
İstanbul Afet Koordinasyon Merkezi’nden (AKOM) yağmurla ilgili açıklama yapıldı. AKOM’dan yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı: “Yağmur yüklü bulutlar yaklaşık 15 dakika şiddetli yağış bıraktıktan sonra dağılıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye, İSKİ, Park Bahçeler, Atık Yönetimi Müdürlüğü ekipleri 3 bin personelle muhtemel su baskınlarına karşı hazır bekletiliyor.”