Gündem İsrafa karşı 200 gram ekmek

İsrafa karşı 200 gram ekmek

11.11.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

Ekmeğin gramajı ve fiyatına israf ayarı yapılması planlanıyor. Ekmek Sanayii İşverenler Sendikası Genel Sekreteri Cihan Kolivar, “Şu anda ekmek üretiminde alt sınır 250 gram. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın tebliğde yapacağı değişiklik sonucu, israfı önlemek amacıyla ekmek artık 200 gram üretilebilecek.

İsrafa karşı 200 gram ekmek

Ekmekte taban 200 gram olacak, bunun altında olmayacak. Gramaj artışı da 10’ar gram olacak” dedi.

Haberin Devamı

Müşteri seçecek

Değişikliğin 2018 sonu itibarıyla uygulanmasını beklediklerini söyleyen Kolivar, “Burada ana hedef, israfın azaltılması. İSTESOB, yeni tebliğ sonrası ekmek fiyatlarını yeniden değerlendirecek, bu kapsamda yeni fiyat belirleyecektir. Fırında 200 gram, 250 gram, 300 gram, 400 gram ekmek olacak. Halk hangisini isterse onu alacak. Bu çeşitlendirme sayesinde özellikle tek veya iki kişilik ailelerde küçük ekmek alınmasıyla israf azalacak. Bakanlığın araştırmasına göre, ekmekte israfı artıran nedenler ucuzluk ve gramaj” diye konuştu.

Tütüncüde bile...

Kolivar, fırın, bakkal ve market dışında ekmek satıldığını belirterek, “Tütüncüde bile ekmek satılıyor. Nerede, nasıl, ne şekilde üretildiği belli olmayan bu ekmeklerin satışı yasak” dedi. l AA