Ankara İsrail'in Mescid-İ Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

İsrail'in Mescid-İ Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

21.07.2017 - 15:27 | Son Güncellenme:

İzmir'de bazı sivil toplum kuruluşlarının bir araya gelerek oluşturduğu Özgür Kudüs Platformu, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerini protesto etti

İsrailin Mescid-İ Aksaya Yönelik İhlallerine Tepkiler

İZMİR (AA) - İzmir'de bazı sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar, İsrail'in Mescid-i Aksa'ya yönelik ihlallerine tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Sivil toplum kuruluşlarının oluşturduğu Özgür Kudüs Platformu üyeleri, Konak Meydanı'ndaki Yalı Cami önünde cuma namazı sonrası bir araya geldi.

Ellerinde Mescid-i Aksa fotoğrafı, Türkiye ve Filistin bayrakları ile "Kudüs özgür olana kadar seninleyiz ey Aksa" yazılı pankartlar taşıyan grup, "Kudüs bizimdir, bizim olacak", "Aksa onurumuzdur", "Siyonist İsrail hesap verecek" sloganları attı.

Çok sayıda vatandaşın da destek verdiği eylemde platform adına açıklama yapan Yasin Keskin, Mescid-i Aksa'nın Müslümanlar için büyük değer taşıdığını hatırlatarak, masumları katleden İsrail'in şimdi de alınların secdeye varmasına engel olmaya çalıştığını belirtti.

Bu zulme karşı çıkmanın tüm Müslümanların görevi olduğunu aktaran Keskin, "Kudüs'e 1948'den beri yapılan işgaller bir yurda değil, bizatihi İslam'a karşı yapılan saldırılardır. Artık öyle bir boyut almıştır ki ezan-ı Muhammedi'yi yasaklayacak kadar alçaklaşmışlardır. Bunlara karşı durmak namus borcu olmuştur. Dik duruşumuzu Allah izin verirse eşkıyalıklar son bulup, zalimler kaçacak delik arayana kadar sürdüreceğiz." dedi.

Haberin Devamı

Müslümanlar olarak görevlerini yaptıklarını ve İsrail'i uyaran Keskin, "Bu zulüm devam ederse, güçlenmeye devam edip zalimlere kabus oluruz." diye konuştu.

Grup üyeleri açıklamanın ardından, İsrail aleyhine slogan atarak dağıldı.

Yazarlar