Edirne İsrail'in Mescid-İ Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

İsrail'in Mescid-İ Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

24.07.2017 - 16:49 | Son Güncellenme:

Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Öz: "Türkiye, ilahi dinlerin hassasiyetini, yapılan antlaşmaların ve BM kararlarının ihlal edildiğini ön plana çıkararak Kudüs’ün bir Yahudi başkenti olmasının önüne geçmelidir"

İsrailin Mescid-İ Aksaya Yönelik İhlallerine Tepkiler

EDİRNE (AA) - Türk Ocakları Edirne Şube Başkanı Yakup Öz, Türkiye'nin, ilahi dinlerin hassasiyetini, yapılan antlaşmaların ve BM kararlarının ihlal edildiğini ön plana çıkararak Kudüs’ün bir Yahudi başkenti olmasının önüne geçmesi gerektiğini belirtti.

Haberin Devamı

Öz, yaptığı yazılı açıklamada, İsrail’in Mescid-i Aksa’da yaptığı şiddet ve zulmü, kaygı ve endişeyle takip ettiklerini ifade etti.

Mescid-i Aksa ve Kudüs'ün, Hristiyanlar, Yahudiler ve Müslümanların önem verdiği kutsal bir merkez olduğuna dikkati çeken Öz, şunları kaydetti:

"İsrail’in, 1967’den bu yana Doğu Kudüs’ü işgal ettiğini, bugüne kadar da her geçen yıl bu bölgede Yahudi yerleşimini kanunsuz bir şekilde artırdığını ve 1980’den bu yana da Kudüs’ün bütününün İsrail’in bölünmez ve birleşmiş başkenti yapılması anlayışına doğru hızla ilerlediğini büyük bir üzüntü ile müşahede etmekteyiz. 1988’den bu yana Filistin devletini tanıyan Türkiye’nin, İsrail’i bu hedeflerinden vazgeçirebilmek ve Yahudi yerleşimlerini engelleyebilmek için uluslararası alanda elinden geleni yapması, diğer İslam ülkelerinin de bu konuda azami çaba göstermesi gereklidir.

Haberin Devamı

Filistin konusunda her zaman duyarlı bir tavır sergileyen ve bugüne kadar da Büyükelçiliğini Kudüs’e taşımayan Türkiye, yakın zamanda ABD Devlet Başkanı Trump’ın, ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararını, başkanlık vaadine rağmen askıya almasını ve yasa dışı Yahudi yerleşimlerinin artmasını, bölge barışı açısından sakıncalı görmesini çok iyi değerlendirmelidir. Türkiye, ilahi dinlerin hassasiyetini, yapılan antlaşmaların ve BM kararlarının ihlal edildiğini ön plana çıkararak Kudüs’ün bir Yahudi başkenti olmasının önüne geçmelidir."

Yazarlar