Osmaniye İsrail'in Mescid-İ Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

İsrail'in Mescid-İ Aksa'ya Yönelik İhlallerine Tepkiler

24.07.2017 - 17:40 | Son Güncellenme:

.

İsrailin Mescid-İ Aksaya Yönelik İhlallerine Tepkiler

OSMANİYE (AA) - AK Parti Osmaniye Milletvekili Mücahit Durmuşoğlu, Doğu Kudüs'te 14 Temmuz’dan bu yana sürdürülen kısıtlamalara tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Durmuşoğlu, yazılı açıklamada, İsrail işgali altında tutulan Doğu Kudüs’te başlatılan kısıtlamaların kabul edilemez olduğunu belirtti.

Harem-i Şerif'in üç gün süreyle kapatılması, müslümanların Harem-i Şerif'e girişlerine metal detektörler konulması ve benzeri yeni kısıtlamalar getirilmeye çalışılmasının asla kabul edilemeyeceğini ifade eden Durmuşoğlu, şunları kaydetti:

"Yapılan tüm çağrılara rağmen İsrail'in bu tutumunda ısrar etmesi sebebiyle Harem-i Şerif'te geçtiğimiz hafta Cuma Namazı kılınamamıştır. Yaşananları, İslam İşbirliği Teşkilatı Zirve Dönem Başkanı sıfatıyla kınayan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın sözleri sadece milletimizin değil, ümmetin de sesidir. Harem-i Şerif'in kutsiyetine ve tarihi statüsüne saygı gösterilmesi, diğer tüm ülkeler gibi İsrail için de hukuki bir yükümlülüktür. Müslümanlar, tarihin her döneminde olduğu gibi bugün de şiddetin her türlüsüne karşı durma kararlığını sürdürecek, ancak kutsallarına yapılan saldırılar karşısında da susmayacaktır. İsrail'i, Harem-i Şerif'teki haksız uygulamaların derhal sona erdirilmesi için harekete geçmeye çağırıyor, olaylarda hayatını kaybeden kardeşlerimize Allah'tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum."