Dünya İsrail Mavi Marmara tazminatını yatırdı

İsrail Mavi Marmara tazminatını yatırdı

01.10.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

İsrail, 9 Türk’ün yaşamını yitirdiği Mavi Marmara baskını nedeniyle tazminat ödedi. 20 milyon dolarlık tazminat İsrail tarafından Adalet Bakanlığı hesabına yatırıldı. İsrail’in ödediği 20 milyon dolarlık tazminat oluşturulan fon üzerinden ailelere ve mağdurlara dağıtılacak.

İsrail Mavi Marmara tazminatını yatırdı

Elçi ataması bekleniyor
Tazminatın yatırılmasının ardından kısa süre içinde iki ülkenin karşılıklı büyükelçi ataması yapması bekleniyor. Üst düzey bir Türk yetkili, Ankara’nın Tel Aviv büyükelçisinin bir hafta ya da 10 gün içinde belirleneceğini belirtti.
Türkiye Cumhuriyeti ile İsrail Devleti Arasında Tazminata İlişkin Usul Anlaşmasının Onaylanmasının Uygun Bulunduğuna Dair Kanun Tasarısı, 20 Ağustos TBMM Genel Kurulunda kabul edilmiş daha sonra 1 Eylül’de Resmi Gazete’de yayınlanmıştı. Mavi Marmara krizi sonrası Türkiye ile İsrail’in imzaladığı anlaşmada İsrail, Mavi Marmara saldırısında ölenlerin ailelerine ve yaralılara toplamda 20 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etmişti. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, 2013’te Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı telefonla arayarak özür dilemişti.

Yazarlar