Ekonomi İstanbul’a nefes aldıracak karar

İstanbul’a nefes aldıracak karar

07.08.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

3. havalimanı açılınca Atatürk Havalimanı’nın İstanbul’a nefes aldıracak biçimde düzenleneceğini belirten Ulaştırma Bakanı Arslan, alışveriş merkezi ve konut yapılmasının söz konusu olmadığını söyledi ANKARA Milliyet Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3. havalimanının hizmete girmesinin ardından Atatürk Havalimanı’nın İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenleneceğini belirterek, “Herhangi bir şekilde imara açılıp alışveriş merkezi ve konut yapılması söz konusu değil” dedi. Dün CNN Türk’te katıldığı programda İstanbul’a yapılacak 3. Havalimanı’na ilişkin açıklamalarda bulunan Arslan, Atatürk Havalimanı terminallerinin fuar alanı olarak hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı. Arslan, şunları kaydetti: Küçük uçaklar devam “İki havalimanını aynı anda kullanma imkânı yok. İkisi de aynı hava koridorunu kullanıyor. Burasının kesinlikle yapılaşmaya açılmamasını istiyoruz. İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenlenmesi gerekiyor. Küçük uçakların iniş yapabileceği bir alan olarak kullanılacağı gibi, çok sayıda terminal var burada, bunların da fuar alanı olarak hizmet etmesini istiyoruz. Herhangi bir şekilde imara açılıp alışveriş merkezi ve konut yapılması söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın da, sayın Başbakanımızın da talimatları bu yönde.”

İstanbul’a nefes aldıracak karar

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3. havalimanının hizmete girmesinin ardından Atatürk Havalimanı’nın İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenleneceğini belirterek, “Herhangi bir şekilde imara açılıp alışveriş merkezi ve konut yapılması söz konusu değil” dedi.

Dün CNN Türk’te katıldığı programda İstanbul’a yapılacak 3. Havalimanı’na ilişkin açıklamalarda bulunan Arslan, Atatürk Havalimanı terminallerinin fuar alanı olarak hizmet vermeye devam edeceğini açıkladı. Arslan, şunları kaydetti:laştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 3. havalimanının hizmete girmesinin ardından Atatürk Havalimanı’nın İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenleneceğini belirterek, “Herhangi bir şekilde imara açılıp alışveriş merkezi ve konut yapılması söz konusu değil” dedi.

Haberin Devamı

Küçük uçaklar devam

“İki havalimanını aynı anda kullanma imkânı yok. İkisi de aynı hava koridorunu kullanıyor. Burasının kesinlikle yapılaşmaya açılmamasını istiyoruz. İstanbul’a nefes aldıracak bir alan olarak düzenlenmesi gerekiyor. Küçük uçakların iniş yapabileceği bir alan olarak kullanılacağı gibi, çok sayıda terminal var burada, bunların da fuar alanı olarak hizmet etmesini istiyoruz. Herhangi bir şekilde imara açılıp alışveriş merkezi ve konut yapılması söz konusu değil. Sayın Cumhurbaşkanımızın da, sayın Başbakanımızın da talimatları bu yönde.”

Yerli ve milli e-posta sistemi

Arslan, “E-posta özellikle iletişim anlamında çok önemli bir platform oldu. Buradaki en önemli olay şu: E-postanızı attığınızda ülke dışına çıkıyor dünyada belli yerleri dolaşıp öyle gideceği yere varıyor. Dolayısıyla Türkiye dışında birilerinin bu e postayı görebilme ve bilgi edinme durumu var. Milli ve yerli e-posta sistemini geliştiriyoruz. 2018 yılı sonunda milli e-posta sistemine geçiyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Sabiha Gökçen’e ikinci pist 2019’da tamam

Arslan, Sabiha Gökçen Havalimanı’nda ikinci pist inşaatı çalışmalarının devam ettiğini belirterek, “Hedefimiz 2019’da ikinci pisti bitirerek kapasiteyi artırmak” dedi.

Arslan, Ankara’ya ilişkin olarak da, “Ankara’da iki pist var ama iki pist aynı anda kullanılamıyor. Üçüncü bir pist yapıyoruz. Tamamen yolculuk taleplerine bağlı bir şekilde, Ankara’dan aslında dış bağlantılı uçuşlara bakıyorlar. Arz talep dengesine göre, Ankara üzerinden başka yerlere uçma isteğine bağlı. Her yere uçuş olması şu an mümkün değil. Bununla alakalı da çalışmalar olacaktır” dedi. Arslan, hızlı tren ile Sivas - Halkalı arasının 5.5 saate düşeceğini de belirtti.