Gündem İstanbul , Ankara ve İzmir'de hava durumu nasıl olacak?-11 Mayıs 2016

İstanbul , Ankara ve İzmir'de hava durumu nasıl olacak?-11 Mayıs 2016

11.05.2016 - 11:59 | Son Güncellenme:

İstanbul, Ankara ve İzmir'i nasıl bir hava durumu bekliyor. Meteorolojiden gelen son bilgilere göre hava durumu 5 günlük bilgileri arasında bazı illerde bu hafta yağış bekleniyor. İşte son hava tahminleri..

İstanbul , Ankara ve İzmirde hava durumu nasıl olacak-11 Mayıs 2016

İstanbul, Ankara ve İzmir'de hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji yetkililerinin verdiği son bilgilere göre hava durumu 5 günlük bilgileri arasında bazı illerde bu hafta yağış bekleniyor. Ege, Akdeniz ve iç kesimlerin parçalı bulutlu olacağı tahmin ediliyor. Güne 21 derece ile başlayan istanbul hava durumu için ilerleyen günlerde kısa süreli yağışlar olacak. Ülke genelinde yavaş yavaş artacak sıcaklıklar ile başkent Ankara hava durumu en yüksek 21 derece, Antalya hava durumu 26 derece ile yazdan kalma günler yaşıyor. Bir diğer büyük şehirlerden İzmir hava durumu da giderek artıyor ve 26 derece oluyor. Yapılan değerlendirmelere rüzgarlar kuzeydoğu ve kuzey yönlerinden orta kuvvette eserek yerel olarak etkili olacak. Malatya, Elazığ, Bilecik, Sakarya, Sivas, Muş, Van, Kütahya, Kayseri, İç Anadolu, Doğu Anadolu'nun kuzeyi, Bursa ve Karadeniz’in iç kesimlerinde yerel yağışlar sağanak şeklinde görülecek. Sabah erken saatlerden itibaren Antalya merkezi, Isparta, Adana'nın ve Osmaniye, Kahramanmaraş'ın batısı, Orta Karadeniz, Giresun ve Trabzon çevrelerinde yerel olarak sağanak yağış bekleniyor. Doğu Anadolu, Edirne, Çanakkale'de erken saatlerde, Afyonkarahisar, Isparta'da akşam ve gece geç saatlerde, Marmara ve Kuzey Ege'de, İç Anadolu, Batı ve Orta Karadeniz, Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu, Güneydoğu Anadolu'nun doğusu ile Mersin, Adana, Giresun, Elazığ, İç Anadolu'nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz, Yozgat, Kırşehir ve Çorum'da sağanak şeklinde gök gürültülü yağışlar bekleniyor. Diğer yerlerde önemli bir değişiklik yaşanmazken Balıkesir ve İzmir'in kıyı kesimlerinde yerel yağışlar bekleniyor. Sabah erken saatlerde Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile Doğu Anadolu'nun kuzeydoğusunda buzlanma ve don olayı olması bekleniyor. Kars, Ardahan, Artvin'in doğusu ve Erzurum da yerel olarak kuvvetli olması da bekleniyor. Giresun, Trabzon, Rize, Artvin, Sakarya, Düzce, Zonguldak, Bartın, Antalya'nın İbradı, Akseki ve Gündoğmuş ilçelerinde yerel yağışların olarak kuvvetli olması bekleniyor. Yağışlar sağanak şeklinde görüleceği için vatandaşların yaşanabilecek olumsuzluklara karşı önlem alması gerektiği belirtildi. Yağışlardan dolayı sel baskını ve ulaşımda aksaklıklar yaşanabilir. İç, batı ve kuzey kesimlerinde rüzgarların kuvvetli olarak eseceği tahmin ediliyor. Düzce, Zonguldak, Bartın ve Sakarya'da ise yerel yağışların kuvvetli şekilde etkili olması bekleniyor. Merak edilen hava durumu detayları Ajanshaber.com'da.

Haberin Devamı

ANKARA VE İSTANBUL HAVA DURUMU İÇİN ÇÖL SICAKLARI GELİYOR

Yapılan değerlendirmelere göre İstanbul hava durumu ve Ankara hava durumu için ilerleyen günlerde sıcaklıkar artacak. İzmir hava durumu en yüksek 28 dereceye kadar çıkacak. Antalya hava durumu ise ilerleyen günlerde 26 derece olacak. Hava sıcaklığının mevsim normallerinin üzerinde olacağı tahmin ediliyor. Yağışların sağanak şeklinde Doğu Anadolu'nun kuzeyi, İç Anadolu'nun güney ve doğusu, Batı Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Karadeniz'in iç kesimleri ile ve doğusunda karla karışık yağmur ve kar şeklinde olacağı belirtiliyor. Sıcaklıklar da önemli bir değişiklik beklenmiyor. Gece geç ve sabah erken saatlerde Doğu Anadolu'da buzlanma ve don olayı görüleceği belirtildi. Kuvvetli yağışlar en çok Siirt, Yozgat, Sivas, Kırşehir, Tokat, Ordu, Giresun, Kahramanmaraş, Elazığ, Tunceli, Bingöl, Muş, Bitlis, Şırnak, Hakkari, Adıyaman, Diyarbakır'da etkili olacağı için vatandaşların sel baskını ve diğer olumsuzluklara karşı önlem alması gerektiği belirtildi. Ege'de başlayan yağmur, Salı günü Marmara, Batı Karadeniz, İç Anadolu ve Ege Bölgesi'nde etkili olacak. Yurdumuzun kuzey ve iç kesimleri çok bulutlu, Edirne, Çanakkale, Kastamonu, Samsun,Güneydoğu Anadolu, Ordu, Doğu Karadeniz, Şanlıurfa, Karaman, Doğu Anadolu çevrelerinde yerel yağışlar aralıklarla devam edecek. Sabah erken saatlerde Kütahya, Eskişehir, Batı Karadeniz, Nevşehir, Marmara'da sisli ve puslu bir hava bekleniyor.