Gündem İstanbul Bienali onlara emanet

İstanbul Bienali onlara emanet

14.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

15. İstanbul Bienali’nin küratörleri sanatçı ikilisi Elmgreen & Dragset oldu. Bienal hakkında konuşan sanatçılar, ‘Küratörlüğü üstlenmekten onur duyuyoruz’ dedi

İstanbul Bienali  onlara emanet

15. İstanbul Bienali’nin küratörlüğünü Danimarka ve Norveçli sanatçı ikilisi Michael Elmgreen ve Ingar Dragset’in üstleneceği duyuruldu. Daha önce 2013, 2003, 2001 yıllarında İstanbul Bienalleri’ne eserleriyle katılan ikili dünya çapında yaptıkları dev yerleştirme ve heykellerle tanınıyor.
‘Diyalog platformu’
Sanatçılar son olarak Vincent van Gogh’u anmak için hazırladıkları dört tonluk kulak şeklinde bir yüzme havuzu olan heykellerini New York’ta Rockefeller Binası’nın önünde sergileyerek gündeme geldi. İkilinin en tanınmış eserleri arasında ise 2008’den bu yana Berlin’de yer alan, Nazilerin katlettiği eşcinseller için tasarladıkları anıt bulunuyor. Elmgreen & Dragset, bienal hakkında yaptıkları açıklamada, “Daha önce üç defa sanatçı olarak da katılma fırsatı bulduğumuz İstanbul Bienali’nin küratörlüğünü üstlenmekten onur duyuyoruz. Bir bienal, pekâlâ bir diyalog platformu olabilir ve farklı fikirlerin, bakış açılarının ve toplulukların birlikte var olabileceği bir biçimde yapılabilir,” ifadelerine yer verdi.
İKSV tarafından Koç Holding sponsorluğunda düzenlenen 15. İstanbul Bienali, 16 Eylül - 12 Kasım 2017 tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Haberin Devamı

FESTİVALDE BUGÜN

- ‘Ben Ingrid’: (Feriye, 16.00) Ingrid Bergman’ın özel hayatını konu alan belgesel, sinemanın en önemli kişilerinden birini daha yakından tanımak isteyenlere.
- ‘Günaydın Hüzün’: (İtalyan Kültür Merkezi, 19.00) Otto Preminger’in en özel filmlerinden biri. Aynı zamanda Jean-Luc Godard’ın da ‘Serseri Aşıklar’ için ilham kaynaklarından.

Yazarlar