Gündem İstanbul'da 4 DAEŞ militanı yakalandı

İstanbul'da 4 DAEŞ militanı yakalandı

18.10.2016 - 18:59 | Son Güncellenme:

İstanbul'da Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü (TEM) ekipleri, Suriye ve Irak'taki çatışma bölgelerine belirli aralıklarla gidip gelen DAEŞ (IŞİD)'li 4 kişinin İstanbul'a geldiğini belirleyerek çalışma başlattı.

İstanbulda 4 DAEŞ militanı yakalandı

TEM ekipleri yaptıkları fiziki takibin ardından şüphelilerin Ümraniye, Üsküdar, Sultanbeyli ve Pendik ilçelerinde kaldıklarını belirledi. TEM Özel Tim ekipleri, şüphelilerin yakalanması için 4 farklı adrese eş zamanlı baskın düzenledi. Yapılan operasyonda, 4 kişi yakalanarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler, sorgulanmak üzere Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne getirildi.

Haberin Devamı

Şüphelilerin sorgularının devam ettiği öğrenildi.

İSTANBUL'DA 7 IŞİD'Lİ TUTUKLANDI

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 22 Eylül Perşembe günü Sultanbeyli, Sancaktepe, Ümraniye, Maltepe ve Üsküdar'da terör örgütü DAEŞ (IŞİD)'e yönelik yaptığı operasyonda gözaltına alınan 15 kişinin emniyetteki önceki gün işlemleri tamamlandı. Şüpheliler, Çağlayan'da bulunan İstanbul Adalet Sarayına gönderildi. Şüphelilerden 3'ü savcılık sorgularının ardından serbest bırakılırken, 12'si ise tutuklama istemiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkemeye çıkartılan 12 kişiden 7'si tutuklanırken, 5'i ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.