Gündem Son dakika: İstanbul'da DEAŞ'a operasyon! 17 gözaltı

Son dakika: İstanbul'da DEAŞ'a operasyon! 17 gözaltı

27.01.2017 - 23:20 | Son Güncellenme:

İstanbul Zeytinburnu'nda terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 15'i yabancı uyruklu 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Şanlıurfa Siverek ilçesinden kayıp olarak aranan M.K. isimli bir çocuğunda olduğu öğrenildi.

Son dakika: İstanbulda DEAŞa operasyon 17 gözaltı

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğünün uluslararası terörist faaliyetlerinin deşifre ve tespit edilmesine yönelik yürüttüğü çalışmalar kapsamında, şüpheli K.T'nin Zeytinburnu'ndaki 7 adresine eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Haberin Devamı

Operasyonlarda, K.T. ve aranması bulunan M.K. ile yabancı uyruklu toplam 17 kişi gözaltına alındı.

ÖRGÜTE ELEMAN SAĞLIYORDU

Adreslerde yapılan aramalarda, çeşitli dijital ve yazılı belgeler ele geçirildi.

Yabancı uyruklu şüphelilerin sınır dışı edilecekleri, diğer iki şüphelinin emniyetteki işlemlerinin sürdüğü bildirildi.

Şüphelilerden K.T'nin DEAŞ'a katılmak üzere yurt dışından gelenlerin barınmalarını sağlayıp Suriye'ye gitmelerine yardım ettiği ve örgüte eleman kazandırdığı öne sürüldü.

KAYIP ÇOCUK DEAŞ MESCİDİNDE BULUNDU

Yapılan operayonda, 15'i yabancı uyruklu 17 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında Şanlıurfa Siverek ilçesinden kayıp olarak aranan M.K. isimli bir çocuğunda olduğu öğrenildi. M.K. isimli çocuğun terör örgütünün mescid olarak kullandığı yerde bulundu. Gözaltına alınan zanlılardan 15'i Geri Gönderim Merkezi'ne teslim edilirken, 2 şüpheli ise emniyette sorgulanıyor.