Gündem İstanbul’da dört ayrı noktada bomba paniği

İstanbul’da dört ayrı noktada bomba paniği

19.01.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Maltepe’de Atatürk büstü önüne bırakılan paketteki el yapımı basınç tesirli bomba, fünye ile patlatıldı.

İstanbul’da dört ayrı noktada bomba paniği

Alınan bilgiye göre, Fındıklı Mahallesi’ndeki Zabıta Karakolu önündeki Atatürk büstü önünde bir paket gören vatandaşlar, durumu polise bildirdi. Olay yerinde güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından bomba imha uzmanı ekipleri, paketi inceledi. Fünye ile kontrollü olarak patlatılan pakette el yapımı basınç tesirli bomba bulunduğu belirlendi. Patlamanın ardından parçalar toplanarak emniyete götürüldü.

Ölü, yaralı yok
Fatih’te ise Millet Caddesi’nde, patlama sesi duyan vatandaşlar polise haber verdi. Olay yerine gelen polis ekipleri, bölgeyi şeritle kapatarak güvenlik önlemi aldı. Polislerin yaptığı incelemede, yol kenarına bırakılan ses bombasının patladığı belirlendi. Patlamada ölen ya da yaralanan olmadığı bildirildi. Şüpheli paketten piknik tüpüne bağlanmış bomba düzeneği çıktı

Tüplü düzenek
Sultangazi’de bir otobüs durağına bırakılan şüpheli paket, bomba imha robotunun bağladığı fünye ile patlatılarak etkisiz hale getirildi. Paketten piknik tüpüne bağlanmış bomba düzeneği çıktı. Adem Yavuz Caddesi üzerindeki bir otobüs durağında saat 10.00 sıralarında üzerinde (YDG-H) yazılı paket gören vatandaşlar durumu polise bildirdi.
Polisler, caddeyi trafiğe kapattı. Olay yerine gelen ekipler, bomba imha robotu kullanarak paketi fünye ile patlattı. Paketten piknik tüpüne bağlanmış bomba düzeneği çıktı, toplanan deliller Emniyet Müdürlüğü’ne götürüldü.