Gündem İstanbul’da hafriyat kamyonları takipte

İstanbul’da hafriyat kamyonları takipte

18.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin hafriyat kamyonlarının denetim ve kontrolü için geliştirdiği araç takip sistemiyle entegre olan 100 tablet, kolluk kuvvetlerine dağıtıldı.

İstanbul’da hafriyat kamyonları takipte

Sistemin tanıtım toplantısında konuşan İstanbul Valisi Vasip Şahin, kurallara uymayan kamyon şoförlerine ve sahiplerine yüklü miktarlarda cezai işlem uygulandığını söyledi. İnsanların doğru inşaat faaliyetlerinde bulunması gerektiğinin altını çizen Şahin,şöyle konuştu:

Haberin Devamı

Her hareket izleniyor

“Artık mobil timlerimiz sadece aracı durdurarak kontrol etme değil, aynı zamanda hiç durdurmadan kontrol edebilecek bir imkana kavuşuyorlar. Ellerindeki tabletlerle araçların her türlü hareketini görüyorlar ve ona göre de eğer güzergah ihlali ve döküm sahasında kural ihlali varsa ona göre ceza uygulayabiliyorlar. Bu denetim ve kontrol sağladığı gibi bu işi kurallarına göre hakkıyla yapan kişileri de koruyor.”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal ise araç takip sistemi ile hafriyatın alındığı noktadan döküleceği yere kadar takibinin mümkün hale getirildiğini kaydetti. Uysal, geçen nisan ayında hafriyat işi yapanların araçlarını gerekli sisteme entegre etmeleri konusunda uyarıldığını hatırlatarak, şunları kaydetti: “Bugün itibarıyla takibin bire bir yapılması için kolluk kuvvetlerimize tablet dağıtiyoruz. Şu ana kadar 8 bin 480 aracımıza araç takip sistemi kurulmuş vaziyette. İstanbul’da araç takip sistemi takılmayan yaklaşık bin 49 kamyonumuz kalmış. Bunlar trafiğe çıkmıyor diye bu işlerle uğraşmıyor.”

Haberin Devamı

Ceza uygulanacak

Uysal, “Bu tabletleri içerisindeki yazılımlarla birlikte kolluk kuvvetlerimize teslim ediyoruz. Hafriyat kamyonu sıkıntısı bitti diyebiliriz. Her şeye rağmen kurallara uymayanlar, sisteme girmek istemeyenler olursa kolluk kuvvetlerimiz gereğini yapacak” ifadelerini kullandı. l AA