Gündem İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Kar yağışı devam edecek mi?

İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Kar yağışı devam edecek mi?

19.02.2015 - 15:07 | Son Güncellenme:

Türkiye genelinde yağan kar nedeniyle hayatı olumsuz etkiledi. İstanbul’da sıcaklık gece -1, gündüz 1 dereceye kadar düşecek. Kar yağışı, yurt genelinde cuma günü etkisini kaybedecek ve cumartesi gününden itibaren hava sıcaklığı biraz artacak. Peki İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Kar yağışı devam edecek mi?

İstanbulda hava durumu nasıl olacak Kar yağışı devam edecek mi

İstanbul'da önceki akşam saatlerinden itibaren etkili olan yoğun kar yağışı ve tipi hayatı felç etti. Sabah saatlerinde etkisini arttıran tipi özellikle ulaşımı vurdu. Anadolu yakasından Avrupa'ya geçiş güzergahında Boğaz Köprüsü çıkışında metrobüsler durdu. Yolcular yollarına yürüyerek devam etti. İstanbul'da kar yağışı ne kadar sürecek?

Dün etkisini daha da arttıran kar yağışı ve soğuk hava gelecek haftadan itibaren yerini Akdeniz üzerinden gelen ılık ve yağışlı hava sistemine bırakacak. Yani havalar önümüzdeki haftadan itibaden ısınacak. Sibirya soğukları hafta sonu yurdu terk ederken; gelecek hafta Akdeniz üzerinden ılık ve yağışlı sistemin etkisi altına girilecek.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, aralıklarla yağan ve zaman zaman tipi şeklinde görülen kar yağışı, yarın da öğle saatlerine kadar aralıklarla ve yer yer gök gürültülü kar sağanağı şeklinde devam edecek.Kıyı kesimlerde en az 10, bazı iç ve yüksek bölgelerde ise 25 santimetrenin üzerinde kar örtüsü görülen kentte, bu gece eksi 2 derecede seyreden en düşük sıcaklığın, gün boyu sıfır derecenin üzerine çıkması beklenmiyor.

Yarın öğle saatlerinden itibaren etkisini kaybetmesi beklenen kar yağışının, cuma günü son bir kar sağanağıyla kenti terk etmesi bekleniyor. İstanbul'da sıcaklıkların hafta sonundan itibaren yükseleceği tahmin ediliyor.



İSTANBUL BOĞAZI TRAFİĞE KAPATILDI

Etkili yağış ve kuvvetli rüzgarın görüş mesafesini düşürmesi nedeniyle İstanbul Boğazı gemi trafiğine kapatıldı. Meteoroloji Genel Müdürlüğünün internet sitesinde, bazı bölgeler için kuvvetli kar yağışı ve zirai don uyarısı yapıldı.

Cuma gününe kadar devam etmesi beklenen kar yağışının ulaşım başta olmak üzere meydana getirebileceği olumsuzluklara, buzlanma ve don olaylarına karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

20 ŞUBAT: Trakya, Ege ve Akdeniz kıyıları çok bulutlu, Güneydoğu Anadolu ile Doğu Karadeniz yağmurlu olacak. Diğer bölgelerde kar yağışı bekleniyor. Karın şiddeti düne gore biraz azalacak.

21 ŞUBAT: Doğu Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu’da yağmur bekleniyor. Kar yağışı, Hakkâri, Erzurum, Van ve Bitlis’te görülecek. Batı bölgeleri parçalı az bulutlu olacak. Hava sıcaklığı biraz artacak.