Gündem İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? İşte Meteoroloji'den yapılan uyarılar

İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? İşte Meteoroloji'den yapılan uyarılar

27.09.2016 - 20:32 | Son Güncellenme:

Ülkenin genel olarak bir çok yerinde sağanak yağış bekleniyor. Yurdun kuzey kesimlerinin parçalı, yer yer çok bulutlu, Marmara'nın doğusu, Batı Karadeniz kıyıları ile Tekirdağ, Kırklareli, Balıkesir, Bolu, Trabzon, Rize ve Artvin çevrelerinin sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı, diğer yerlerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor. Peki İstanbul'da hava nasıl olacak? İşte güncel hava durumu tahminleri...

İstanbulda hava durumu nasıl olacak İşte Meteorolojiden yapılan uyarılar

İstanbul'da hava durumu nasıl olacak? Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden sert uyarılar gelmeye devam ediyor. İstanbul'da bugün kuvvetli yağış bekleniyor.

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre, İstanbul'da yarın sabah saatlerinden itibaren etkisini artırması beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanağın, kuzey ilçeleri başta olmak üzere il genelinde aralıklı ve yerel olarak kuvvetli olacağının tahmin edildiğini belirtti. Kuvvetli yağışların 05.00 ile 19.00 saatleri arasında etkisini göstermesi bekleniyor.

Akşam saatlerinden sonra etkisini kaybetmesi beklenen yağışların oluşturabileceği su baskını ve ulaşım sorunları gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması istendi.

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU

Marmara'da bulutlar yoğunlaşıyor, aralıklarla gök gürültülü sağanak yağışlar var. Ege'de ise parçalı bulutlar arasından güneş görülüyor. Rüzgar Marmara'da orta kuvvette ancak orta ve güney Ege'de kuvvetli Güney Ege'de 5-6 kuvvetine çıkacak. Akdeniz ve İç Anadolu'da çoğunlukla güneş görülüyor. Eskişehir çevreleri yerel yağış alacak. Önümüzdeki günlerde daha fazla güneş var. Karadeniz'in neredeyse tamamı yağışlı. Orta ve Doğu Karadeniz'de çarşamba günü gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Su baskınlarına özellikle Doğu Karadeniz'de dikkat! Perşembe günü de aynı şekilde devam edecek. Doğu Anadolu'da parçalı çok bulutlu bir hava hakim. Güneydoğu'da ise az bulutlu çok güneşli bir gökyüzü var. Önümüzdeki günlerde Doğu Anadolu'nun kuzeyinde ara ara yağışlar gelecek ancak Güneydoğu güneş almayı sürdürecek.

Haberin Devamı

İKİ İL İÇİN ANİ SEL VE SU BASKINI UYARISI

METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, Tekirdağ ve Kırklareli'nin kıyı kesimlerinde yarın yerel kuvvetli yağışların beklendiğini duyurdu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada, salı günü etkili olması beklenen kuvvetli yağışlarla ilgili "Yapılan son değerlendirmelere göre; halen aralıklıklarla devam eden sağanak yağışların, yarın sabah saatlerinden itibaren Tekirdağ ve Kırklareli'nin kuzey kıyı kesimlerinde etkisini arttırması ve yerel olarak kuvvetli (21-50 mm) olması beklendiğinden meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı (ani sel, su baskını, yıldırım vb.) dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" ifadeleri kullanıldı.