Gündem İstanbul’da şafak baskını: 52 gözaltı

İstanbul’da şafak baskını: 52 gözaltı

20.05.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, dün sabah İstanbul’da yaklaşık 100 adrese eş zamanlı operasyon düzenledi.

İstanbul’da şafak  baskını: 52 gözaltı

Operasyon kapsamında 5’i gümrük memuru olmak üzere toplam 52 kişi gözaltına alındı.
24 kişi aranıyor
Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerinin yürüttüğü operasyon kapsamında “Vergi Usul Kanununa Muhalefet” ve “suç örgütü kurmak” suçlarını işlediği iddia edilen 76 şüpheli hakkında yakalama kararı çıkartıldı.
Sabahın ilk saatlerinde topluca hareket eden polis ekipleri, daha önceden belirlenen yaklaşık 100 ev ve işyerine eş zamanlı operasyon düzenledi.
Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri ve Özel Harekat Polisleri’nin de destek verdiği operasyon kapsamında, döviz bürosu sahipleri ve çalışanları ile işadamlarının bulunduğu toplam 52 şüpheli gözaltına alındı.
Operasyonda, devleti milyonlarca liralık zarara uğratan şebekenin sahte evraklarla yaptığı vurguna göz yumduğu iddiasıyla 5 gümrük memuru da gözaltına alındı. Polis ekipleri adreslerinde olmayan ve yurtdışında bulunan 24 şüpheliyi arıyor. Şüphelilerin, yurt dışından getirdikleri tekstil ürünlerini gümrükte sahte evrak düzenleyerek piyasaya verdikleri, vergi kaçakçılığı yaparak devleti zarara uğrattıkları iddia edildi.