Gündem İstanbul’daki ormanların risk haritası çıkarıldı

İstanbul’daki ormanların risk haritası çıkarıldı

09.07.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, İstanbul’daki ormanların yangın risk haritasını çıkardı. Harita, bilgisayar ortamında ve web tabanlı çalışan programla 15 kriter ve bunlara ait bilgiler ışığında hazırlandı.

İstanbul’daki ormanların  risk haritası çıkarıldı

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, İstanbul’un 3 boyutlu sayısal modelinin oluşturulduğu, bu modelden yararlanılarak eğim, bakı ve yükseklik verilerine, yangın organizasyonunda kullanılan bütün araç, bina, tesis, yol, meşcere haritası bilgileri eklenerek coğrafi veri tabanının oluşturulduğu bildirildi. Veri tabanında kuleler, ilk müdahale ekipleri, orman itfaiyesi, su kaynakları, yollar, idari ve mülki sınırların da eklendiği belirtildi.
Açıklamaya göre, Bakan Veysel Eroğlu, orman yangınları ile mücadele konusunda Türkiye’nin önemli başarı sağladığını ifade ederek, “Akdeniz ülkeleri arasında yangınla mücadele konusunda ilk sıradayız. Malum, teknolojinin sınırı yok, biz de bu gelişmeleri yakından takip ederek kendi alanımıza uyarlıyoruz. Bu proje ile İstanbul’daki ormanlarımızı olası yangınlara karşı koruyacağız ve bu yangın sezonunu da en az kayıpla atlatacağız” dedi.

Yazarlar