Gündem Son dakika... İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı serbest bırakıldı

Son dakika... İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı serbest bırakıldı

07.02.2017 - 15:35 | Son Güncellenme:

"Uyuşturucu ticareti yapmak" suçlamasıyla tutuklanma istemiyle mahkemeye sevk edilen İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ö. C. serbest bırakıldı. Ö.C. açığa alındı.

Son dakika... İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı serbest bırakıldı

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde uyuşturucu depremi. Edinilen bilgiye göre bir uyuşturucu kuryesi geçtiğimiz günlerde Atatürk Havalimanı'nda yakalandı. Kurye ile bağlantılı olduğu düşünülen şüphelilerin evine de polis baskın yaptı. Eve yapılan baskında uyuşturucu (bonzai) ele geçirildi. Uyuşturucunun ele geçirildiği evi kimin kiraladığını araştıran polis, emniyet müdür yardımcısı Ö. C. 'nin adına ulaştı. Yapılan operasyonda gözaltına alınan İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı şüpheli Ö. C. bugün Bakırköy Adalet Sarayı'nda savcıya ifade verdi. Savcı Ö.C'yi “Uyuşturucu ticareti yapmak" suçundan tutuklama talebiyle Bakırköy Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği'ne sevk etti.

Haberin Devamı

SERBEST BIRAKILDI

İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısı Ö.C, tutuklanması istemiyle sevk edildiği nöbetçi Bakırköy 2. Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı. Ö.C'nin yurt dışına çıkışı da yasaklandı.

EMNİYET'TEN AÇIKLAMA GELDİ

İstanbul Emniyet Müdürü Dr. Mustafa Çalışkan, 'Uyuşturucu ticareti' suçlamasıyla gözaltına alınan Emniyet Müdür Yardımcısı Ö.C.'nin açığa alındığını ve adli işlemlerin sonucunun beklenildiğini açıkladı. Basın mensuplarına konuşan Çalışkan, "Suç işleyen kardeşim dahi olsa gereği yapılır. Emniyet Teşkilatı, tüm terör örgütleri, suç örgütleri ile mücadele ettiği gibi, kendi içinde de suç ve suçlularla mücadele eder. Bu teşkilat zaten kendi içinde suç işleyen olursa, gereğini yapar öyle bir özelliği vardır. Bu durumla ilgili adli çalışmalar devam ediyor. Adliyenin vereceği kararı bekliyoruz. O süreye kadar şimdilik personelimiz tedbiren açığa alındı" dedi.

Yazarlar