Gündem İstanbul gez gez bitmez

İstanbul gez gez bitmez

21.01.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB): Ortaöğretim öğrencilerine kentlilik bilincinin kazandırılmasına yönelik ‘Beyaz Gezi’ projesi düzenliyor. Gezi kapsamında Panaroma 1453 Müzesi, İBB Proje Tanıtım Merkezi, Miniatürk gibi yerler görülüyor.

İstanbul gez gez bitmez

Esenler Belediyesi: Pazartesi, çarşamba ve cuma günleri olmak üzere haftada üç gün Konya’ya geziler düzenliyor. Günübirlik gezilerde Mevlana Türbesi, İstiklal Harbi Şehitliği, Şems-i Tebrizi Türbesi, Alaaddin Camii, Meram Bağları ve Tavus Baba Türbesi, Tarihi Sille Köyü, Akyokuş Seyir tepesi ziyaret ediliyor.

Haberin Devamı

Sultangazi Belediyesi: Marttan itibaren Edirne, Çanakkale, Bursa ve Konya’ya günübirlik turlar yapılacak. Ayrıca ilçedeki ortaokullardan en başarılı üçer öğrenci yurt içi, liselerden en başarılı üçer öğrenci de Bosna Hersek başta olmak üzere yurt dışı seyahatlere götürülüyor.

Fatih Belediyesi: Belediyenin Kadın Aile ve Eğitim Birimi, her hafta şehir içi geziler yapıyor. Programda Beykoz Yuşa Tepesi, Aziz Mahmud Hüdayi Türbesi, Mimar Sinan Eserleri, Panaroma ile Modern Sanatlar müzeleri geziliyor. Ayrıca Çanakkale, Bursa, Edirne, Bilecik gibi illere de günü birlik geziler düzenleniyor.