Gündem İstanbul için sinema vakti!

İstanbul için sinema vakti!

06.04.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

35. İstanbul Film Festivali yarın başlıyor. 17 Nisan’a dek sürecek olan festivalin açılış filmi olan ve bu yıl Berlinale’de de yarışan ‘Midnight Special’ ise bu akşam izleyiciyle buluşuyor

İstanbul için sinema vakti

35. İstanbul Film Festivali yarın başlıyor. 17 Nisan’a kadar devam edecek festivalde 200’ü aşkın film izleyiciyle buluşuyor.
Festivalin açılış filmi ‘Midnight Special’ ise bu akşam Rexx ve Atlas sinemalarında aynı anda izleyici karşısına çıkıyor. Jeff Nichols’ın imzasını taşıyan ve bu yılki Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı için yarışan film, özel güçlere sahip bir çocuğun hikâyesine odaklanıyor. ABD yapımı filmin oyuncu kadrosunda Michael Shannon, Joel Edgerton, Kirsten Dunst’ın aralarında olduğu isimler var.

Ulusal’da 11 film
Festivalde bu yıl yeni eklenenlerle birlikte birçok yarışma düzenleniyor. Müjde Ar’ın jüri başkanlığını üstlendiği ulusal yarışmada, Seren Yüce yeni filmi ‘Rüzgârda Salınan Nilüfer’, Özcan Alper’in yönettiği ‘Rüzgârın Hatıraları’ ve Senem Tüzen’in imzasını taşıyan ‘Ana Yurdu’nun da aralarında olduğu 11 film yer alacak. Bu yıl ilk kez düzenlenecek ulusal belgesel yarışmasında ise Kazım Öz’ün yönettiği ‘Beyaz Çınar’ ve Gürcan Keltek’in imzasını taşıyan ‘Koloni’nin de bulunduğu 12 film bulunuyor.

Haberin Devamı

İstanbul için sinema vakti

İlk kez ‘Audentia’
Uluslararası yarışmada ise Zeki Demirkubuz’un ‘Kor’u ve Venedik Film Festivali’nden En İyi İlk Film Ödülü ile dönen Brady Corbet’nin ‘Bir Liderin Çocukluğu’ yarışacak 15 filmden 2’si. Kadın yönetmenlerin yapıtlarının değerlendirildiği Audentia Ödülü ve Ulusal Kısa Film Yarışması da bu yıl festivalde ilk kez düzenlenecek.
Ingrid Bergman’ı konu alan belgesel ‘Ben, Ingrid’ ve sinema tarihçisi Mark Cousins’ın memleketini anlattığı ‘Ben Belfast’ım’ ve yeni Michael Moore belgeseli ‘Şimdi Nereyi İşgal Edelim’ festivalin NTV belgesel kuşağındaki filmleri arasında.
Dünya Festivalleri’nden bölümünde ise Berlin’den ödüllerle dönen Mia Hansen-Love’ın yönettiği ‘Gelecek Günler’, ‘Seni Seviyorum Hedi’, Danis Tanovich’in yeni filmi ‘Saraybosna’da Ölüm’ dikkat çekiyor.

Retrospektifte 10 Preminger filmi var

Haberin Devamı

Festivalde, Hollywood’un Altın Çağı’nın önemli isimlerinden Otto Preminger için düzenlenen bir retropektif bölümde yönetmenin aralarında ‘Laura’ ve ‘Bir Cinayetin Anatomisi’nin de olduğu 10 başarılı filmi izleyiciyle buluşacak. Ayrıca Preminger hakkında bir kitabı da bulunan İngiliz eleştirmen Chris Fujiwara ile Milliyet gazetesi sinema yazarı Nil Kural, 8 Nisan’da Boğaziçi Üniversitesi Mithat Alam Film Merkezi’nde 16.30’da festival sohbetinde dinleyicilerle buluşacak.