Gündem İstanbul Müzik Festivali başladı

İstanbul Müzik Festivali başladı

31.05.2017 - 02:30 | Son Güncellenme:

21 Haziran’a dek sürecek, İKSV tarafından düzenlenen 45. İstanbul Müzik Festivali, önceki gün Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı’nda gerçekleşen tören ve Borusan İstanbul Filarmoni Orkestra (BİFO) konseriyle başladı.

İstanbul Müzik Festivali başladı

E.C.A. Presdöküm Sanayii A.Ş.’nin sponsorluğunu üstlendiği festivalin açılış töreninde Onur Ödülü ve Yaşam Boyu Başarı Ödülü de verildi. Onur Ödülü’ne bu yıl Türkiye’de çoksesli Batı müziğinin gelişip yaygınlaşmasında katkıda bulunan Evin İlyasoğlu değer görüldü. Festivalin Yaşam Boyu Başarı Ödülü ise bu yıl 20. yüzyılın en etkili bestecilerinden kabul edilen Philip Glass’a takdim edildi. Törene katılamayan Glass gönderdiği videoda Yaşam Boyu Başrı Ödülü’nden memnuniyetini ve bu ödülden sonra İstanbul’a tekrar gelmeyi dört gözle beklediğini ifade etti.

Törende bir konuşma yapan İKSV Yönetim Kurulu Başkanı Bülent Eczacıbaşı ise şu cümleleri kurdu: “Ne mutlu ki bugün, ‘Bir müzik festivalini başarılı kılan nedir?’ sorusunun cevabını İstanbul Müzik Festivali’nde bulabiliyoruz. 45 yıldır ülkemizde klasik müzik sevgisi ve beğenisinin gelişmesine katkıda bulunan, programında hem klasik müziğin yıldız isimlerine, hem de genç yeteneklere yer veren, köklü olduğu kadar kendini yenilemenin önemine inanan bir festivalimiz var.” BİFO, konserde çellist Andrei Ionita’nın, Saint-Saëns 1. Viyolonsel Konçertosu yorumuna eşlik etti. Orkestra ayrıca ‘Islamey’ ve ‘Rosenkavalier Süiti’ni seslendirdi.