Çanakkale İstanbul'un Fethinin 564. Yıl Dönümü

İstanbul'un Fethinin 564. Yıl Dönümü

28.05.2017 - 15:11 | Son Güncellenme:

.

İstanbulun Fethinin 564. Yıl Dönümü

ÇANAKKALE (AA) - MHP Çanakkale İl Başkanı Hakan Pınar, İstanbul'un fethinin 564. yıl dönümü nedeniyle kutlama mesajı yayımladı.

Haberin Devamı

Pınar, mesajında, fetihin, Türk ve dünya tarihinde çağ açan ve çağ kapatan bir dönüm noktası olduğunu belirtti.

İstanbul'un Türkler tarafından fethinin 564. yılını gururla ve iftiharla kutladıklarını ifade eden Pınar, 1453 yılından sonraki dönemde milletin, küresel dengeleri değiştiren muazzam bir kudret olarak tarihteki yerini aldığını, gönüllerde taşınan cihan hakimiyeti ülküsünün bu olayla uygulanma imkanı bulduğunu anlattı.

Fetihin, yüksek bir ülkünün inanmış bir yürekle beraberliği, kapsamlı bir hazırlığın kahramanlık ve fedakarlıkla uyum ve birlikteliği olduğunu kaydeden Pınar, mesajında şu görüşlere yer verdi:

"Fetih, ileriye atılıp geriye dönmeyi defterden silen, denizde yüzen gemileri karadan yürüten irfan, iddia, şuur, dikkat ve uyanıklıktır. Her fetih yüzyıllarca süren bir atılganlığın, stratejik düşünen bir iradenin ve imanlı bir ruhun hem maddi hem de manevi mükafatıdır. Türk milleti fetih ve fatihler konusunda hamd olsun talihli, bahtı açık, önü aydınlıktır. İstanbul’un fethi bunun en somut delilidir. Efendimizin övgüsüne mazhar olan ordu ve kumandan 564 yıl önce İstanbul'u ebedi bir Türk şehri yapmış, çağa Türk mührü vurmuştur. Fetih için sabır gerekir, bu da yetmez çalışkanlık, mertlik, aynı zamanda yaşadığı zamanın dışına taşmayı göze almış ufuk genişliği lazımdır.

Haberin Devamı

Büyük Türk milleti için canlarını feda eden aziz şehitlerimizi ve başta büyük ceddimiz Fatih Sultan Mehmet olmak üzere kahraman ecdadımızı saygı ve minnetle anıyor, hepsine cenabı Allah'tan rahmet diliyorum. Yolumuz Fatih'in yolu, soyumuz Oğuz soyu, sözümüz Ötüken ve Söğüt sözüdür. Aziz ceddimiz kabirlerinde müsterih olsunlar bir kere yükselen bayrak bir daha inmeyecektir. Günümüz kutlu olsun."

Yazarlar