Gündem İstanbul'un yanıbaşında bir cennet: Yedigöller nerededir?

İstanbul'un yanıbaşında bir cennet: Yedigöller nerededir?

24.04.2018 - 16:14 | Son Güncellenme:

Yedigöller, İstanbul’un yanı başında yer alan cennet mekanlardan biridir. İstanbul ve çevre illerden sıklıkla ziyaretçi akınına şahitlik eder. Yedigöller, Bolu şehrine bağlı bir milli parktır. İçerisinde yedi adet göl barındırdığından bu ismi almıştır. Yedigöller hangileridir? Yedigöller’de nereler gezilmelidir?

İstanbulun yanıbaşında bir cennet: Yedigöller nerededir

Yedigöller nerededir ve nasıl gidilir?

Haberin Devamı

Yedigöller, Bolu şehrine bağlı bir milli parktır. Marmara bölgesinde yer alır. İstanbul, Sakarya ve Kocaeli’ne oldukça yakındır. Özellikle bu üç şehirden yerli turist akınına sıklıkla uğrar. Yoğun iş yaşantısından kaçmak isteyenler için uğrak yerdir.

İstanbul’dan gitmek için bir otobüs yeterlidir. Yedigöller, Bolu merkeze yakındır. İstanbul ile Bolu arası ortalama 263 km ve araç hızına göre değişiklik göstermek ile birlikte ortalama 3 saat sürmektedir. Bu açıdan bakıldığında da günübirlik olarak da Bolu’ya gidip Bolu’nun temiz, bol oksijenli havasını içinize çekebilirsiniz.

Yedigöller Milli Parkı ve yedi göl

Bolu’nun bir başka gözbebeği olan Yedigöller, adını bulunduğu alandaki yedi adet gölden alır. Her biri birbirinden güzel bu göller özellikle ilkbahar ve sonbahar aylarında ziyaretçilerin ilgi odağı olur. Özel gün dış çekim fotoğraflarınız için veya günlük fotoğraflarınız ile harika bir anıya imzanızı atmış olursunuz. Büyükgöl, Seringöl, Deringöl, Nazlıgöl, Küçükgöl, İncegöl ve Sazlıgöl Göllerini içinde barındıran Bolu Yedigöller Milli Parkı kampçı ve sporcuların da uğrak noktasıdır.

Haberin Devamı

Yedigöller bölgesinin milli park ilan edilmesi, 1965 yılında olmuştur. O yıldan günümüze kadar Milli Park özelliğini taşımakta ve koruma altındadır. Yedigöller’de bulunan yedi göl, heyelanlar sonucu oluşmuş irili ufaklı heyelan gölleridir.

Yedigöller’de gezilecek yerler

Yedigöller Milli Parkı’na girer girmez bir saklı cennete girmiş olacaksınız. Mevsimine göre yeşilin bin bir tonu sizleri karşılayacak. Göller 100 metre farkla iki plato üzerinde yer alır. Sırasıyla veya büyükten küçüğe gezebilirsiniz. İçeride göllerin yanı sıra devasa büyüklükteki ağaçlar da yer alıyor. Pisagor Ağacı isimli ağaç, en çok fotoğrafı çekilenlerden biridir. Bu ismi almasının sebebi de Pisagor üçgenini andıran bir şekilde olmasıdır.

Yedigöller tek tek gezildikten sonra alandaki diğer görülecek yerlere de bir göz atabilirsiniz. Kapankaya Tepesi Manzara Seyir Yeri, alandaki tüm gölleri görebileceğiniz yükseltidedir. Yedigöller’in tümünü görebileceğiniz gibi alandaki müthiş peyzaj güzelliklerine de şahit olacaksınız.

Haberin Devamı

Gülek Kayalar, Dilek Çeşmesi ve şelaleler Yedigöller içerisinde gezilebilir alanlardandır. Yine Yedigöller’de yer alan bungalov evleri, turistler için gezi noktasıdır. Aynı zamanda konaklama için de bungalov evleri burada tercih edilir.

Yazarlar