Mersin LEONARDO DA VİNCİ HAREKETLİLİK PROJESİ

LEONARDO DA VİNCİ HAREKETLİLİK PROJESİ

06.08.2014 - 13:09 | Son Güncellenme:

.

LEONARDO DA VİNCİ HAREKETLİLİK PROJESİ

Mersin Nihal Erdem Ticaret Meslek Lisesi bir grup öğrenci, Leonardo da Vinci Hareketlilik projesi kapsamında gittikleri Hollanda, Avusturya, İsveç ve Danimarka’daki eğitimlerini başarıyla tamamladı.
AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı ve Ulusal Ajans tarafından desteklenen ‘Ticaret Meslek Liseleri ve İşletmeler Arasında İnovasyona Dayali Mesleki Becerilerin Geliştirilmesi Projesi’ne Nihal Erdem Ticaret Meslek Lisesi’de ‘Leonardo da Vinci hareketlilik projesi’ ile katıldı. Proje kapsamında Nihal Erdem Ticaret Meslek Lisesi ve Akdeniz Ticaret Meslek Lisesi’nden 48 öğrenci Hollanda, Avusturya, İsveç ve Danimarka’ya giderek eğitimler aldılar. Başarılı bir eğitim geçiren 48 öğrencinin tamamı, eğitimlerini tamamlayarak Türkiye'ye döndü.
Proje ile ilgili açıklamalarda bulunan Nihal Erdem Ticaret Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Hasan Nakil, “Öğrencilerimiz, Hollanda Onderwijsgroep Tilburg’ta 'radyo televizyon' eğitimi alanında, Avusturya-Bms Schulungszentrum Fohnsdorf 'muhasebe ve finansman' eğitimi alanında, İsveç-Sågbäck High School’da bilişim teknolojileri alanında ve Danimarka Technical Education Copenhag Gladsaxe’te 'ulaştırma-lojistik hizmetleri' eğitimi alanında eğitimler gördü. Toplamda 2 hafta süren eğitim ve uygulama programlarını başarı ile tamamlayan öğrencilerimiz yurdumuza dönmüşlerdir” dedi.
Öğrencilerin eğitimlerden kendi alanları konusunda bilgi sahibi olduğunu kaydeden Nakil, “Her gurup kendi alanlarında ulaştırma-lojistik hizmetler, radyo-televizyon eğitimi, muhasebe, finansman ve bilişim alanlarında kendilerini geliştiren öğretmen ve öğrencilerimiz, iş gücü piyasasının ihtiyacı olan yeni nitelikler kazanmışlardır” şeklinde konuştu.
Öğrencilerin bütün giderlerini Avrupa Birliği Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı (Ulusal Ajans) tarafından karşılandığını vurgulayan Nakil, "Katılımcılarımız, projeye katılarak mesleki becerilerin yanı sıra, yerleştirme öncesinde ve yerleştirme sırasında gerçekleştirilen faaliyetler ile günlük hayatta karşılarına çıkan durumlarla baş edebilmeye ve çok dilli iş ortamlarında çalışabilmelerine imkan verecek ölçüde yabancı dil becerilerini geliştirmişlerdir. Katılımcılar aynı zamanda İngilizce dilinde aldıkları eğitimler sonrasında elde ettikleri dilsel beceriler sayesinde kendi mesleki alanlarında hedef dillerde yayımlanan dergi, makale, kitap, broşür, web sitesi ve kullanım kitapçığı gibi iletişim araçlarından yararlanarak sürekli mesleki gelişimlerine de katkı sağlanmıştır” diye konuştu.

Yazarlar