Gündem İşte insan

İşte insan

04.07.2014 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sivas’ta oturdukları evin kirasını ödeyemedikleri için çadırda yaşayan 70 yaşındaki Aslan Uluhan, kanser olan aynı yaştaki imam nikâhlı eşi Esme Taştan’ı iğne yaptırmak için her gün 1 kilometre uzaklıktaki hastaneye el arabasıyla götürüyor.

İşte insan

Daha önceleri hurdacılık yaparak geçimini sağladığını belirten Aslan Uluhan, “İkimizde ihtiyarız. Burada bu çadırda yaşıyoruz. Çevredekiler yiyecek getiriyor, onları yiyoruz. Herhangi bir işim yok. Tek isteğimiz bir evimizin olması. Ev olmazsa burada kalmaya devam edeceğiz. Buraya bağlıyız, bir yere de gidemiyoruz” diye konuştu. Uluhan, yardım alabilmek için Sivas Valiliği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na başvurduklarını ve sonuç beklediklerini belirtti. Çiftin tek çocukları olan 26 yaşındaki Murat Uluhan’ın ise geçen yıl kendini asarak yaşamına son verdiği öğrenildi.

Haberin Devamı

Bunlar da müsveddeleri

Adana, İstanbul ve İzmir’de kocalarından şiddet gören 34 yaşındaki Dilek Balsak, 27 yaşındaki Şadiye Aslan ve 36 yaşındaki Sibel Kazankaya silahla vurularak öldürüldü

Koruma iptali canını aldı

Adana’da 2 ay önce eşi İhsan Balsak (38) tarafından 2. kattan atılıp yaralanması nedeniyle koruma isteyen Dilek Balsak, bu isteğini eşinin tehdidiyle iptal ettirmenin bedelini canıyla ödedi. Genç kadın eşi tarafından otomobil içinde karnından tüfekle vurulup öldürüldü. Dilek Balsak’ın hastaneye gelen yakınları, damatları İhsan Balsak’ın kendilerini arayarak cinayeti itiraf ettiğini anlattı. Genç kadının annesi Hatice Çil, damadının 10 yıl uyuşturucu suçundan hapis yattığını belirterek “10 sene hapiste yattı, kızım temizlik şirketinde çalışarak ona baktı. 10 sene kızımın parasını yedi” dedi.
Acil servise bıraktı
Olay anında İhsan Balsak’ın yanında bulunanlardan Yunus Gürkan, gözaltına alındıktan sonra cinayeti ayrıntısıyla anlattı. Gürkan şunları söyledi:
“İhsan karısının kendisini aldattığını söylüyordu. Sık sık bu yüzden tartışıyorlardı. Domuz çiftliğinde yine tartıştılar. İhsan ateş edip Dilek’i vurdu. Arabaya bindirdik. Hastaneye girerken İhsan kaza yaptı. Dilek’i acil servise bırakıp kaçtık.”
ADANA DHA

Haberin Devamı

Eşini öldürüp intihar etti

İstanbul Sancaktepe’de Ali Murat Kazankaya, işe gitmek için evinden çıkan Sibel Kazankaya’yı arabasıyla gizli gizli takip etmeye başladı. Bir ara arabasını durdurup aşağı inen Ali Murat Kazankaya arkadan yaklaştığı eşinin boynuna sarıldı. Yanında taşıdığı silahı eşinin ağzına dayayan Ali Kazankaya bir el ateş etti. Talihsiz kadın hayatını kaybederken kocası aracına binip uzaklaştı.
İki aydır ayrı yaşıyordu
İhbar üzerine harekete geçen polis, plakası alınan aracı çevrede aramaya başladı. Bir saat süren aramanın ardından araç birkaç sokak ötede bulundu. Katil zanlısı eşin aracın içinde eşini öldürdüğü tabancayla intihar ettiği belirlendi. 15 yıllık evli Ali Murat Kazankaya ile Sibel Kazankaya’nın uzun süredir şiddetli geçimsizlik yaşandığı, bu yüzden Sibel Kazankaya’nın iki aydır eşinden ayrı yaşadığı ortaya çıktı.
İSTANBUL DHA

Haberin Devamı

Çocuklarının önünde vuruldu

İzmir’in Bornova ilçesinde Ayhan Aslan (34) bir süre önce kendisiyle tartıştıktan sonra 5 çocuğu ile ağabeyinin yanına giden eşi, 27 yaşındaki Şadiye Aslan’ı barışmak için alıp eve götürdü. Aslan, dün saat 05.00’te Şadiye Aslan’la sosyal paylaşım sitesindeki kişisel hesabı nedeniyle tartışmaya başladı. Tartışmanın büyümesi üzerine Ayhan Aslan, evdeki tabancayı alarak çocuklarının gözü önünde eşi Şadiye Aslan’a ateş etmeye başladı.
Çocuk gelinmiş
Vücuduna isabet eden çok sayıda kurşunla ağır yaralanan kadın kanlar içinde yere yığılırken, eşi Ayhan Aslan, sokağa çıkıp sigara yaktıktan sonra kapının önünde polisin gelmesini bekledi. Olay sırasında evde bulunan en küçüğü 4 aylık, en büyüğü 9 yaşında olan 5 çocuk yaşadıkları şoku uzun süre üzerlerinden atamadı. Talihsiz çocuklara komşuları sahip çıkarken, Şadiye Aslan’ın henüz 14 yaşındayken eşine kaçtığı ve 18 yaşına gelince de eşiyle resmi nikâh kıydıkları belirlendi.
İZMİR DHA

Haberin Devamı

Sayı her yıl artıyor!

Yılın ilk 100 gününde 61 kadının gördüğü şiddet sonucu yaşamını yitirdiği Türkiye’de, basından derlenen verilere göre 2009’da 105, 2010’da 165, 2011’de 121, 2012’de 139 ve 2013 yılında da 228 kadın, ‘kadın cinayeti’ kurbanı olmuştu.