Teknoloji İşte Mikrobiyolojinin En Başarılı ve Büyüleyici Görüntüleri!

İşte Mikrobiyolojinin En Başarılı ve Büyüleyici Görüntüleri!

01.12.2015 - 11:09 | Son Güncellenme:

2015 FASEB BioArt Görüntü ve Video Yarışması kazananları açıklandı ve en inanılmaz görüntülere de ev sahipliği yaptı. Bakteriler, solucanlar ayrıca hepimizin bildiği organizmalar ve olgular da dahil olmak üzere, daha...

İşte Mikrobiyolojinin En Başarılı ve Büyüleyici Görüntüleri

2015 FASEB BioArt Görüntü ve Video Yarışması kazananları açıklandı ve en inanılmaz görüntülere de ev sahipliği yaptı. Bakteriler, solucanlar ayrıca hepimizin bildiği organizmalar ve olgular da dahil olmak üzere, daha önce hiç görmediğiniz görüntüleri gözler önüne serdi. Bu inanılmaz görüntüler tüm Dünya’da büyük ilgi uyandırırken, mikrobiyoloji ve teknolojinin paralel ilerleyişi konusundaki tüm gelişmeler, tıp dünyasına yeni bir ufukta kazandırmış oldu.

Haberin Devamı

Biyomedikal yaşamın en önemli organizmaları ve örneklerinin yer aldığı bu yarışma, bilimin sanat konusunda aslında en önemli kaynaklardan birisi olduğunu kanıtlayarak bilim ve sanat dünyasının aslında iç içe olduğunu hatırlatarak her iki kolun da kalbini yeniden kazandı. Sinir hücreleri ve kan damarları, kalp damarları, diş yapısı, bitki yapraklarına ait ısı şeması ve bir çiçeğin genetik kontrol şemalarına ait görüntülerin yer aldığı yarışma da birbirinde ilginç görüntüler sahne aldı. Daha önce hiç görmediğiniz bu görüntülere hayret edecek, günlük hayatta sıklıkla bahsettiğimiz bazı olguların hiçte hayalimizdeki gibi olmadığının farkına varacaksınız.