Gündem İşte o ilaçlar

İşte o ilaçlar

05.05.2016 - 02:30 | Son Güncellenme:

Sahte reçetelerle alınan ilaçları yurtdışına ve terör örgütlerine satan çeteye yönelik operasyonda ele geçirilen 110 bin kutu ilaç dün basına gösterildi. İlaçlar arasında en çok dikkat çekenler ise sinir sistemini uyaran psikotrop ilaçlar...

İşte o ilaçlar

Sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları yüksek fiyatlı ilaçları yurtdışına kaçıran ve birçoğunu terör örgütlerine sattığı öne sürülen şebekeye yönelik düzenlenen operasyonda ele geçirilen 40 milyon lira değerindeki 110 bin kutu ilaç dün basına gösterildi.
İstanbul polisi önceki gün son yılların en büyük ilaç operasyonunu gerçekleştirmiş, sahte reçete ve sağlık raporlarıyla aldıkları yüksek fiyatlı ilaçları yurtdışına kaçırdığı öne sürülen şebekeye yönelik operasyonda 32 ilde 266 kişi için gözaltı kararı çıkarılmıştı.
18 kişi serbest
Bu kişilerden 109’u önceki gün gözaltına alınarak İstanbul’a getirilmişti. Suç örgütü üyelerinin, sahte reçete ve sağlık raporlarıyla elde ettikleri yüksek fiyatlı kanser, kemoterapi, psikotrop ilaçlarını kaçakçılar ve terör örgütü PKK üzerinden Irak ve Suriye’ye gönderdikleri, bu ilaçların bir kısmının da daha sonra uluslararası kaçakçılar üzerinden Özbekistan ve Hindistan gibi ülkelere yollandığı iddia edilmişti. Sahte reçeterle, işbirliği yapılan eczanelerden alınan ilaçların çoğunun Irak, İran ve Suriye’deki terör örgütlerine satıldığı da öne sürülmüştü.
İstanbul Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılıkla Mücadele Şube Müdürlüğü’nde sorguya alınan 109 kişiden 18’i serbest bırakıldı.
Adlarına sahte reçete düzenlediği öğrenilen bu kişilerin suçlamaları kabul etmediği, adlarına reçete düzenlendiğinden haberdar olmadıkları belirlendi.
Sosyal Güvenlik Kurumu’nu 300 milyon lira zarara uğrattığı belirlenen çeteye yönelik düzenlenen operasyonda ele geçirilen 40 milyon lira değerindeki 110 bin kutu ilaç ise dün basına gösterildi.
Kanser, tansiyon...
İlaçların çoğunun yüksek fiyatlı kanser, kemoterapi, tansiyon psikotrop ilaçları olduğu görüldü.
İlaçlar arasında binlerce lira değerindeki kutular dikkat çekti. İlaçlar arasında yer alan merkezi sinir sistemini etkileyen psikotrop ilaçlarının özellikle terör örgütlerinde canlı bombalara verildiği öne sürüldü. Operasyonda ele geçirilen 110 bin kutu ilaç, dün SGK’ya teslim edildi.