Gündem İşten çıkarılan tiyatroculardan düdüklü eylem

İşten çıkarılan tiyatroculardan düdüklü eylem

26.06.2015 - 02:30 | Son Güncellenme:

Bir grup tiyatro oyuncusu, Bakırköy Belediyesi Tiyatro Müdürlüğü’ndeki 26 oyuncu ile 3 müzisyenin işine son verilmesini düdük çalıp slogan atarak protesto etti.

İşten çıkarılan tiyatroculardan  düdüklü eylem

Belediye İş Sendikası üyeleri ve tiyatro oyuncuları dün öğle saatlerinde Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda toplandı. Ellerinde “Bizi çalışmak kurtarır”, “Sayıştay tiyatrodan ne anlar”, “Gülmeyin şaka değil gerçek” yazılı dövizler bulunan kalabalık “Alkışlıyoruz işsizce alkışlıyoruz”, “Sanata uzanan eller kırılsın” şeklinde slogan atıp dakikalarca düdük çaldı. Grup üyeleri işten çıkarılan meslektaşlarının yeniden işe alınması talebinde bulundu. Grup adına basın açıklaması yapan Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Erol Özdemir, “1 Mart 2016’ya kadar iş yerinde yürürlükte bulunan toplu iş sözleşmesine dahil olan 26 oyuncu ve 3 müzisyen yine geçici iş sözleşmesi fesh edilerek işten çıkartılmıştır. Yaşanan bu sıkıntılar sanata ve sanatçıya maddi manevi darbedir” dedi.

Haberin Devamı

Özgür Çevik’ten destek geldi

Eyleme destek veren sinema ve tiyatro sanatçısı Özgür Çevik ise, “Burada işten haksız atılma durumu var. Biz bu durumun düzeltilmesini, geçici işçi alımlarının sonlanmasını istiyoruz. Oyuncular sendikası olarak buradayız” diye konuştu. Grup eylemden sonra olaysız şekilde dağıldı.