Kastamonu İSTİKLAL YOLU ULTRA MARATONU İPTAL EDİLDİ

İSTİKLAL YOLU ULTRA MARATONU İPTAL EDİLDİ

23.11.2014 - 15:29 | Son Güncellenme:

.

İSTİKLAL YOLU ULTRA MARATONU İPTAL EDİLDİ

Dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür, Kastamonu’ya tanıtım için dağ maratonunun gerekli olduğunu belirterek, geçtiğimiz yıl düzenlenen İstiklal Yolu Ultra Maratonu’nun iptal edilmesinden büyük üzüntü duyduklarını söyledi.
Kastamonu-İnebolu arasında geçtiğimiz yıl ilk kez yapılan İstiklal Yolu Ultra Maratonu’nun iptal edilmesinin üzücü olduğunu belirten Rıdvan Şükür, milli mücadele ruhunun spor ile birleşmesinin sonucu ortaya çıkan dağ maratonunun Kastamonu’ya çok değerler katacağını belirtti.
İznik’te düzenlenen dağ maratonunun artık uluslararası kimliğe kavuşurken Kastamonu’da yapılan dağ maratonunun bir daha yapılmamasının kendilerini son derece üzdüğünü ifade eden dağcı ve doğa sporcusu Rıdvan Şükür, yetkililerden bu tür yapılması düşünülen spor organizasyonlara destek olmasını beklediğini kaydetti.
Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Kastamonu’ya gelişinin 89. yılı anısına düzenlenecek İstiklal Yolu Şerife Bacı Dağ Maratonu’na geçtiğimiz yıl katıldığına dikkat çeken Şükür, bu yıl da katılmak için kayıt yaptırdığını fakat organizasyonun iptal edildiğini öğrendiğini söyledi. Şükür, böyle anlamlı organizasyona katılmaktan mutluluk duyacağını belirterek, bu yıl da aynı heyecanı ve mutluluğu yaşamak için kayıt yaptırdığında organizasyonun son anda iptal edilmesine çok üzüldüğünü belirtti. Kendisinin Kastamonulu olmamasına rağmen Kastamonu’yu çok sevdiğini söyleyen Rıdvan Şükür, ayrıca kendisi için çok anlamlı İstiklal Yolu Ultra Maratonu ve Dağ Maratonu’nun tarih olmamasını beklediklerini ve yetkililerden bu konuda yardım beklediklerini kaydetti.