Ekonomi İSTKA gençlere odaklanıyor

İSTKA gençlere odaklanıyor

03.10.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

2019’da toplam 124,9 milyon TL değerinde 89 projeye  destek verecek olan İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), yeni dönemde,  yenilikçiliğe, girişimciliğe ve gençlere odaklanacak. İstanbul’un ekonomik, sosyal ve kültürel alanda lider bir küresel kent olması için çalışan İstanbul Kalkınma Ajansı (İSTKA), bu amaçla sürdürdüğü çalışmalarına yenilerini ekliyor. İSTKA, bu kapsamda İstanbul’un kalkınmasına hizmet edecek projelerini düzenlenen basın toplantısında paylaştı.

İSTKA gençlere odaklanıyor

Toplantıya İstanbul Valisi ve İSTKA Yönetim Kurulu Başkanı Vasip Şahin, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı ve İSTKA Yönetim Kurulu Başkan Vekili Mevlüt Uysal ile yönetim kurulu üyeleri İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, İstanbul Sanayi Odası (İSO) Başkanı Erdal Bahçıvan, Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, İlim Yayma Cemiyeti Genel Başkanı Yusuf Tülün ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Başkanı Hamza Akbulut katıldı.

Haberin Devamı

684 projeye destek

İSTKA Yönetim Kurulu Başkanı Vasip Şahin, ulusal ve yerel kaynakları bir araya getirerek ortak akıl ve bütüncül yaklaşımla sürdürdükleri çalışmalarla İstanbul’un kalkınmasına yön veren lider bir kuruma dönüştüklerini söyledi.

İSTKA’nın kuruluşundan bu yana mali destek programları ve güdümlü projeler kapsamında 2010-2017 döneminde 569 milyon lira tutarındaki 684 projeye destek verdiğini belirten Şahin, sözlerine şöyle devam etti:

“Türkiye’nin her alanda kendi yerli ve mili çözümleri üretmesine, nitelikli iş gücünün yetişmesine yönelik projelere destek verdik. İnovasyon odaklı, yaratıcı endüstrilerin ekonomideki ağırlığını artıran, üniversite-sanayi işbirliği ve girişimcilik ekosisteminin oluşturulmasına katkı sağlayan pek çok çalışma ile İstanbul’un küresel rekabet gücünü artırdık.”

Haberin Devamı

125 milyon liralık proje

Bugünün çocuk ve gençlerinin yarının girişimcisi, sanayicisi olabileceği koşulların yaratılmasını sağladıklarını kaydeden Vasip Şahin şunları söyledi:

“Risk altındaki çocuklar ve gençleri toplumsal hayata kazandırarak sosyal hayatı iyileştiren önemli projelere de imza attık. İnovasyon lideri İstanbul sloganıyla hareket ederek bu alanda ülkemiz için ilk olan pek çok merkezi kurduk. 2018 ve 2019 yıllarında da 124,9 milyon TL değerinde 89 proje yürüteceğiz. Böylece 10 yılda 773 projeye 693,9 milyon TL’lik destek vererek Türkiye’nin göz bebeği olan İstanbul’umuzun ekonomik, sosyal ve kültürel kalkınmasına hizmet etmiş olacağız.”