Tatil İsviçre kasabası Bergün fotoğraf çekmeyi yasakladı

İsviçre kasabası Bergün fotoğraf çekmeyi yasakladı

01.06.2017 - 09:52 | Son Güncellenme:

İsviçre'nin cennet kasabası Bergün (Bravuogn) kent meclisi geçtiğimiz Pazartesi günü Bergün (Bravougn) ve civarının çok güzel olması sebebiyle turistlerin doğa fotoğrafları çekmesini yasaklayan bir yasa tasarısına onay verdi.

İsviçre kasabası Bergün fotoğraf çekmeyi yasakladı

İsviçre Alpleri'nin ünlü tatil merkezi St. Moritz'in kuzeyinde yer alan Bergün (Bravuogn) kasabası kent meclisi, kasaba ve çevresinin çok güzel olduğu için kasabayı ziyaret eden kişilerin fotoğraf çekmesini yasaklayan teklife 29 Mayıs 2017 tarihinde evet dedi.

Haberin Devamı

Fotoğraf yasağı tasarısına evet diyen Bergün (Bravougn) kent meclisi sakinleri bunun sebebini sosyal medyada bu fotoğrafları gören kişilerin Bergün'de olmadığı için depresyona girdiği olarak açıkladı.

Bergün turizm ofisi kasaba ve civarında daha önce çekip sosyal medya hesaplarında paylaştığı doğa fotoğrafları da tasarının onaylanmasının ardından kaldırdı.

Muhteşem bir doğaya sahip olan Alp kasabası Bergün yemyeşil dağlara, nehirlere, buzullara ve sulak alanlara ev sahipliği yapıyor.

Yasağa rağmen fotoğraf çekmekte ısrarcı davranmak isteyen turistler fotoğraf başına 5 İsviçre Frankı ceza ödemekle yükümlü olacak. Ceza bedeli Bergün kasabasının doğasını korumak için harcanacak.

The Local gazetesine konuşan Bergün İlçe Kültür Turizm Müdürü yasağın teknik olarak gerçek olduğunu fakat uygulanmasının çok da mümkün olmayacağını ama bu sayede herkesin Bergün kasabasından bahsedeceğini ve bunun bir pazarlama aracı olarak kullanılabileceğini söyledi.

Haberin Devamı

Yasağın ardından çok sayıda sosyal medya kullanıcısı Bergün kasabasının Facebook hesabını eleştiri yağmuruna tuttu.

Yorum yapan kullanıcılardan biri Bergün kasabasının bu iğrenç uygulama yüzünden utanması gerektiğini ve bir daha asla ve asla Bergün kasabasını ziyaret etmeyeceğini belirtti.

Bir başka kullanıcı ise bunun hayatı boyunca duyduğu en kötü şaka olduğu yorumunda bulundu.

Hazırlayan: Mehmet Can Kömürcü

Fotoğraf: Jason Chen